Lehet szeretni vagy utálni, de Cristiano Ronaldo korunk egyik megkérdőjelezhetetlen zsenije. Látványos góljai, cselei mellett nem mindennapi súlypont emelkedése is megkülönbözteti társaitól. A portugál focista még a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság Wales elleni elődöntőjében fejelt egy emlékezetes gólt. A szakértők által ellenőrzött felvételen elképesztő magasságba “liftezett fel” CR7.

A beszédes adatok szerint a játékos 80 centiméterre emelkedett el a földtől és 2,65 méteres magasságból bólintotta a labdát a walesi kapuba. A nem mindennapi körülmények között esett gól ihletett meg két freestylost, akik London utcáin keresték azt a személyt, aki képes ugyanekkora magasságig emelkedni. Billy Wingrove mellett az Arsenal akadémiáján pallérozódott Jeremy Linch műsorezető páros is tett egy próbát.

A rengeteg vállalkozót kicsit ösztönözték is, hiszen aki a legmagasabbra képes volt felugrani és megfejelni a labdát, annak markát kerek ezer font ütötte. Végül egy ausztrál fiatalembernek sikerült teljesíteni a feladatot, igaz neki is cipőt kellett váltania a tökéletes kísérlet előtt. Az utcai hangulat pedig a végére igazi fiesztává vált.

Érdekesség, hogy egy egyetemi kutatómunka derített fényt 2011-ben arra, hogy Cristiano Ronaldo mennyire kivételes súlypont emelkedéssel van megáldva. Akkor a portugál labdarúgó álló helyzetből 44, míg nekifutásból 78 centiméterre emelkedett el a földtől. Ez pedig hét centivel több volt, mint egy átlagos NBA-játékosé. Nem semmi adat, igaz?

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!