Legutóbb Varsóban tartottak seregszemlét a birkózók a 28. Ziólkowski Emlékversenyen, ahol kiváló sportolók érkeztek. Nem hiányozhattak a tornáról a szombathelyiek sem. A Haladás VSE két versenyzője ifjabb Veréb István mellett Ligeti Dániel érkezett Lengyelországban, akik szerettek volna szép eredménnyel zárni.

Szabadfogásban a 86 kilogrammosok mezőnyében indult ifjabb Veréb István, aki az ukrán Domanitski ellen kezdett és taktikus versenyzéssel magabiztosan múlta felül. Ezt követően az Európa-bajnoki címet is bezsebelő orosz Kurugliev következett. Hiába minden erőfeszítés, Verébnek nem sikerült akaratát érvényesíteni és a 4-0-ás vereség azt is jelentette, hogy befejeződött számára a verseny.

125 kilogrammosok mezőnyében induló Ligeti Dániel két győzelemmel nyitott. A kínai Deng, majd az ukrán Kartav sem okozott problémát, majd következett a világ- és Európa-bajnok Mahov. Sajnos nem sikerült Ligetinek legyőznie. A bronzéremért a lengyel Baran ellen már kijött a frissességbeli különbségek is, így a 4-2-es vereség azt jelentette, hogy a szombathelyi birkózó az előkelő ötödik helyen fejezte be a versenyzést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!