Keddtől vasárnapig Nantes-ban rendezik az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságát, mindkét magyar válogatott célja a negyeddöntőbe kerülés, de amíg a nőknél ez a minimális elvárás, addig a férfiaknál bravúrnak számítana, ha sikerülne.

    Mindkét nemnél 24 együttes vesz részt a franciaországi kontinensviadalon. A lebonyolítás egyszerű: a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára befejeződik a torna.
A magyar női csapat a selejtező során csoportelsőként jutott ki az Eb-re, amelyen harmadik kiemeltként a fehéroroszokkal és a belgákkal szerepel majd egy csoportban. A magyar szövetség tájékoztatása alapján Bátorfi Zoltán a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Hartbrich Leonie négyessel vág neki az Eb-nek. A szövetségi kapitány szerint a felkészülésük jól sikerült, sérülés nem hátráltatta a csapatot, a minimális célkitűzés pedig a legjobb nyolc közé kerülés.
A kvalifikáció második szakaszából továbbjutott férfiaknál a negyeddöntő elérése bravúrnak számítana, miután a csoportellenfél svédek – az idei, budapesti világbajnokság egyéni ezüstérmesével, Mattias Falckkal – és a románok – a tavaly Eb-második Ovidiu Ionescuval – is jobbak Aranyosi Péter csapatánál. A magyarok a szokásosnak mondható Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Lakatos Tamás összeállításban utaznak Nantes-ba.
A torna első három napján zajlik majd a csoportkör, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor.
A csoportok:
férfiak:
A: Németország, Oroszország, Csehország
B: Svédország, Románia, MAGYARORSZÁG
kedd: Magyarország-Románia 13.00
szerda: Magyarország-Svédország 16.00
C: Franciaország, Szlovákia, Spanyolország
D: Ausztria, Dánia, Ukrajna
E: Szlovénia, Horvátország, Hollandia
F: Fehéroroszország, Anglia, Luxemburg
G: Lengyelország, Belgium, Szerbia
H: Görögország, Portugália, Törökország
nők:
A: Románia, Spanyolország, Szlovákia
B: Németország, Olaszország, Szlovénia
C: MAGYARORSZÁG, Fehéroroszország, Belgium
szerda: Magyarország-Belgium 13.00
csütörtök: Magyarország-Fehéroroszország 10.00
D: Hollandia, Csehország, Szerbia
E: Ukrajna, Ausztria, Bulgária
F: Svédország, Lengyelország, Törökország
G: Portugália, Oroszország, Horvátország
H: Franciaország, Luxemburg, Görögország

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!