Az élvonalbeli futsal bajnokság második fordulójában igazi rangadóra került sor a vasi megyeszékhelyen. A Haladás VSE ellenfele az a Dunaferr volt, amely hosszú évek óta meghatározó csapatként teljesít az első osztályban. A nyitófordulóban ellentétes eredményekkel zártak a felek. A Dunaferr otthon nyert, míg a Hali vereséget szenvedett a címvédő csarnokában.

Nagy rohammal kezdtek a csapatok a találkozón. A hazaiak egyetlen megingását azonnal büntette a vendég együttes Sáhó révén. Azonban postafordultával egalizált Vas Ádám és ez a gól felrázta a Haladást. A játékrész közepétől fokozatosan növelte a tempót a szombathelyi együttes és először Gerencsér, majd Dróth Zoltán is bevette Cseresnyés kapuját.

A szünet után sem változott nagyot a játék képe. A Haladás birtokolta többet a labdát és a helyzetek számában is felülmúlta riválisát. Dróth parádés formájának köszönhetően tövább növelte előnyét a Haladás, majd Da Silva is betalált. Klacsák révén még szépített a Dunaferr, azonban a hajrá ismét a vasi futsalosoké volt.

Dróth harmadik gólja után Hajmási és Michel Melo is feliratkozott a gólszerzők listájára, így végül magabiztos 8-2-es győzelmet aratott a Haladás. Sikerének köszönhetően már az ötödik helyen állnak a zöld-fehérek és már csak egyetlen együttes 100%-os. A Ferencváros a Rubeola FC után az Aramist is legyőzte és vezeti a bajnokságot.

Haladás VSE – Dunaferr DUE DUTRADE FC 8-2 (3-1)

Haladás: Gyimesi – Simic, Dróth, Vas, Martínez.
Csere: Alasztics (kapus) – Michel Melo, Hajmási, Horváth P., Sipos, Da Silva, Gerencsér, Péter, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth 3, Vas, Gerencsér, Da silva, Hajmási, Michel Melo illetve Sáhó, Klacsák.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!