A magyar női válogatott a papírformának megfelelően megnyerte első mérkőzését, így nagy lépést tett a továbbjutás felé az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Nantes-ban.

    Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány harmadik helyen kiemelt együttese szerdán azzal a belga csapattal csapott össze, amely a keddi nyitányon 3-1-re megverte a fehéroroszokat.
Amíg a magyar válogatottból Póta Georgina, Madarász Dóra és Pergel Szandra is a legjobb 70 között található a világranglistán, addig a rivális játékosai bőven kívül vannak a top százon, így nem volt meglepetés, hogy a belgák mindössze két szettet tudtak nyerni a találkozón.
A magyar válogatott csütörtökön 10 órától játszik a fehéroroszokkal.
A magyar férfi csapat már kedden megkezdte a szereplését, 3-1-re alulmaradt a románokkal szemben, 16 órától pedig a másodikként rangsorolt svédek lesznek az ellenfelek.
Mindkét nemnél 24 együttes vesz részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára befejeződik a torna.
Csütörtökig zajlik a csoportkör, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor.
Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
nők:
C csoport:
Magyarország-Belgium 3-0
————————–
Póta Georgina-Margo Degraef 3-0 (7, 5, 5)
Madarász Dóra-Lisa Lung 3-1 (-9, 10, 7, 7)
Pergel Szandra-Nathalie Marchetti 3-1 (9, -6, 8, 9)

kedden játszották:
Belgium-Fehéroroszország 3-1
csütörtökön:
Magyarország-Fehéroroszország 10.00

később:
férfiak:
B csoport:
Magyarország-Svédország 16.00

kedden játszották:
Románia-Magyarország 3-1
csütörtökön:
Svédország-Románia 13.00

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!