Két ellentétes úton járó együttes párharcát rendezik péntek este Veszprémben. A hazai alakulat számára az NB I-es futsal bajnokság felsőházi rájátszása a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakult. A playoff küzdelmeinek a harmadik helyről futhatott neki a Veszprém, amely az alapszakasz során listavezető is volt. Azóta viszont megfordult velük a világ, hiszen a lejátszott nyolc találkozójukból csak egyetlen győzelmet jegyeztek, ezzel pedig a hatodik helyig csúsztak vissza. Az érem szerzésre már nincs esélye.

Ezzel szemben a Haladás együttese utcahosszal megnyerte az alapszakasz és bár a rájátszásban akadt egy kisebb hullámvölgy továbbra is vezetik a tabellát. Ráadásul legutóbbi 5 találkozóján 13 pontot szerzett – legutóbb épp a trónkövetelő és második helyen álló Kecskemétet lépték le Dróth Zoltánék hazai pályán. A többi pályán is úgy alakultak az eredmények, hogy a listavezető pozíciót csak a szombathelyiek veszíthetik el. Veszprémben pedig nemcsak a döntőbeli helyüket biztosíthatják be, hanem a pályaelőnyt is.

Ehhez viszont hasonló hozzáállásra és teljesítményre lesz szükség, mint a legutóbbi forduló során. Végig koncentrált labdatartás mellett stabil védekezésből tudatos és gyors ellentámadások építése. A helyzetkihasználás is kulcsfontosságú lesz, ahogy az is, hogy ki szerzi az első gólt. Sok újdonsággal már aligha tudnak szolgálni egymásnak a csapatok, így a pillanatnyi forma lesz a döntő tényező. Péntek este kiderül, hogy kinek lesz inkább oka mosolyogni.

1.Futsal Club Veszprém – Haladás VSE
2024. április 26. (péntek) – 18:30
Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!