A Controll Se szervezésével valósult meg szeptember 14-én az ELTE–Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnokában a 2019. évi Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnoki Döntője. A megmérettetésre hazánk legjobb bunyósai érkeztek a győzelem reményében, azonban kétségtelen, hogy a hazai versenyzők örülhettek leginkább.

A döntőre súlycsoportonként a raglista első négy helyezett sportolói kaphattak csak behívást, akik az év elején meghatározott pontszerző versenyeken indultak és szereztek értékes helyezéseket, pontokat. A verseny főszervezője a Controll SE elnöke Koszogovits Mihály volt. A rendezvény pedig nagy sikert aratott a nézők és a résztvevők körében is.

Szmolek Emánuel – aki 2017 óta felnőtt válogatott- a light-contact bajnoki cím megvédéséért érkezett a döntőre, -79kg-ban fináléjában a budapesti Virág Andrással szoros, ám egyértelmű mérkőzésen győzött és szerzett aranyat. Kick-lightban -84 kg-ban junior válogatott kortársával mérkőzött és ezúttal kick-lightban is sikerült nyernie, válogatott lett.

Takács Viktória -70 kg kick-light döntőben Romero Alicia-ával mérkőzött, akit taktikus bunyóval sikerült maga mögé utasítania, így megszerezte második felnőtt bajnoki címét. Viktória 65 kg light-contactban nem tudott magyar bajnoki címet szerezni, mivel ellenfelei betegség és egyéb okok miatt visszaléptek az indulástól. Magyar bajnoki címtől ugyan elesett, de a válogatottba kerülés jogosultságát megszerezte.

Dancsó Zoltán 30. magyar bajnoki címét szerezte meg szülővárosában, ezúttal master class -94 kg-os súlycsoportban light-contactban sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

Az év hátralévő részében a válogatottak az október 19-27-ig Szarajevóban megrendezésre kerülő Light-contact Világbajnokságra készülnek ezt követően november 23-december 01-ig Antalya-ban kick-light világbajnokságon vesznek részt. Dancsó Zoltán októberben, versenyzőként és szakágvezetőként utazik a szarajevói vb-re míg novemberben az utóbbi minőségében vesz részt az antalyai vb-én.

Eredmények:

Takács Viktória -70 kg kicklight 1., -65 kg light jogosultság
Szmolek Emánuel -79 kg light 1., -84 kg kicklight 1.
Pintér Bálint -84 kg light 2., -84 kg kicklight 3.
Dancsó Zoltán Masters -94 kg light 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!