Mint arról mi is beszámoltunk, a Bayern München vezetése közös megegyezésre hivatkozva menesztette Niko Kovac vezetőedzőt a Frankfurt elleni, megsemmisítő vereség után. A nemzetközi sajtóban rengeteget találgatják, hogy ki lehet majd az új edző a bajoroknál, többek között felmerült José Mourinho, vagy éppen Massimiliano Allegri neve is, sőt a Trollfocinál azt sem tartják kizártnak, hogy a frissen edzői papírokat szerző Torghelle Sándor állhat a horvát mester menesztése mögött.

A klub első embere, Uli Hoennes most arról beszélt a sajtóban, hogy 3 héten belül meglehet a választás, és a megegyezés az új mesterrel. „Amit mondani tudunk, mind benne volt a vasárnapi közleményünkben – reagált  a klubelnök. – Nem tudom megmondani, hogy alakul a következő néhány nap. Még nekünk is kell némi idő, hogy felmérjük a helyzetet. Úgy gondolom, három hét múlva sokkal okosabbak leszünk. Békésen, jó kapcsolatban váltunk el Kovactól. Nem volt semmi zsörtölődés, nem lesz sárdobálás. Tegnap is beszélgettünk telefonon, minden rendben van, a legnagyobb tisztelettel váltunk el” – tette hozzá Hoeness.

A klub korábbi legendás játékosa, Bastian Schweinsteiger is megszólalt az üggyel kapcsolatban, szerinte nem elképzelhetetlen, hogy a portugál José Mourinho lesz a következő edző a bajoroknál.

„Abszolút el tudom képzelni Mourinhót Németországban. Emlékszem, mindig a Bayernről és Bundesligáról kérdezett. Mikor az idegenbeli meccsekre utaztunk, mindig a Bundesliga ment a TV-ben. Tényleg minden játékost ismert, még a kisebb csapatokét is. Nem mellékesen németül tanul…” – mondta Schweinsteiger.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!