Magyarország legnagyobb befogadóképességű stadionja átesett a tűzkeresztségen. Az 1950-es évek elején épült Népstadion rengeteg mérkőzésnek adott otthont, majd 2002-ben keresztelték át és viselte Puskás Ferenc nevét. Azonban a létesítmény elöregedett, így a betonszerkezetet lebontották, a betonelemeket pedig beépítették az új stadion falaiba.

A Puskás Ferenc Stadion, amelyet hivatalos néven Puskás Arénának hívnak alkalmas lesz különböző sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására is. Továbbá az építmény a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályájaként funkcionál. Pénteken az Uruguay nemzeti együttesével vívott barátságos mérkőzést Marco Rossi csapata.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Dárdai Pál és itt köszöntötték Gera Zoltánt, aki már felhagyott az aktív sporttal. A stadion természetesen zsúfolásig megtelt a jeles alkalomból és zúgott a lelátó, amikor felcsendült az Ismerős Arcok-Nélküled című felvétele. Ezt követően már a csapatokra irányult minden figyelem.

Óriási elánnal kezdték a felek a barátságos mérkőzést. Helyzetekig ritkán jutottak el a csapatok, de a mezőnyben nagyon keményen harcoltak a labdáért. Aztán az első negyedóra végén Cavani hallgattatta el a magyar szurkolókat, villanása vezetést ért Uruguay-nak. Majd az első sokkból még magához sem tért válogatottunk és máris kettővel ment a rivális.

Ismét a védelem jobb oldala kapitulált. Besét küldte el egy csellel Rodriguez, majd elegánsan tekert a hosszúba. Aztán az első valamirevaló helyzetünkből szépítettünk. Varga Roland adott középre, a berobbanó Szalai pedig nem hibázott. Ezután visszavonta sorait a vendég együttes. Kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok.

Egy Cavani lövés és egy Dzsudzsák szabadrúgás azért még tapsra bíztatta a közönséget. A szünet után visszaesett a színvonal is. Még kevesebb helyzet, de annál több csere történt a második játékrészben. Beszédes statisztikai adat, hogy a 88. percben jegyezhettük fel az első kaput eltaláló lövést ebben a félidőben. Stuani lövését azonban Dibusz védte.

Az utolsó percekre kettészakadt a pálya, mindkét csapat nagyot küzdött egy esetleges újabb gólért. Vida csúsztatását sokan már bent látták, azonban a kísérlet elkerülte a kaput. Az eredmény így már nem változott, így vereséggel avatta fel a magyar labdarúgó-válogatott új otthonát, a megújult Puskás Arénát és készülhet a keddi Wales elleni Eb-selejtezőre.

Magyarország – Uruguay 1-2 (1-2)

Magyarország: Dibusz – Bese, Baráth, Lang, Korhut (Nagy Zs.) – Kalmár (Holman), Vida – Dzsudzsák (Kovács I.), Szoboszlai (Nagy Á.), Varga – Szalai (Feczesin).
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Uruguay: Muslera – Gonzales, Coates, Godin, Vina (Laxalt) – Rodriguez (Pereiro), Valverde (Torreira), Bentancur (Vecino), Lozano – Suarez (Gomez), Cavani (Stuani).
Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez

Gólszerző: Szalai 24′ illetve Cavani 15′, Rodriguez 21′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!