Az eredeti program szerint a 2. fordulóban a fővárosban csapott volna össze a Honvéd és az AVUS, ám a találkozót végül Szombathelyen rendezték – a Honvéd az utolsó negyedben kerekedett felül és nyert 11-9-re.

Így lettek ezúttal a fővárosiak a pályaválasztók – és a meccs esélyesei. Merész András tanítványai 5 győzelemmel és 3 vereséggel a 3. helyen állnak, míg az aligátorok 1 döntetlennel és 7 vereséggel az utolsó, 8. pozícióban tanyáznak. A legutóbbi, hétközi fordulóban Honvéd 13-12-re verte a Kaposvárt, az AVUS 16-11-re kikapott a BVSC-nél.

– A BVSC ellen fárasztó találkozót vívtunk, utaznunk is kellett, de igyekeztünk a szombati meccsig megfelelően regenerálódni. A Honvéddal idehaza szinte végig szoros mérkőzést vívtunk, ma este is ugyanaz a célunk. Minél tovább ­meccsben akarunk maradni, de reálisan kell látni a dolgokat: a pontszerzés már bravúr lenne – fogalmazta meg a klub honlapjának mérkőzés előtti nyilatkozatát Matajsz Márk vezetőedző.

Az OB I-es vízilabda-bajnokság idei utolsó fordulójában, ma 19 órakor az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) tehát a Honvéd vendége lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!