MAGYARORSZÁG-ARGENTÍNA 34-26 (19-12)

Két cserelehetőségét is kihasználtra a magyar válogatott a világbajnokságon. Faluvégi Dorottya helyett Pásztor Noémit, Kovács Anna helyett pedig Kiss Nikolettát nevezte be az együttes. A kezdőcsapatban Szabó és Márton is helyet kapott, utóbbi góljával meg is szereztük a vezetést, gyorsan el is húztunk 3-0-ra és magabiztosan tartottuk a két-három gólos előnyünket. Negyed óra után Bíró érkezett a magyar kapuba, majd Kiss Nikoletta is lehetőséget kapott, aki egy duplával szállt be a mérkőzésbe. Az utolsó percekre hat gólos előnnyel fordult a magyar válogatott, Háfra került helyzetbe és nem hibázta el, majd Márton szerzett nehéz helyzetből találatot, így már nyolccal is mentünk (19-11), de aztán egy magyar labdaeladást követően kozmetikázott az argentin csapat az eredményen, így hét gól volt a mieink előnye a szünetben.

Emberhátrányban kezdtük a második félidőt, amit ki is használtak az argentinok, a mieink játéka viszont több labdaeladással kezdődött, így négy gólra is fel tudott zárkózni az ellenfél. Agresszívebben védekezett Argentína és labdát is tudott szerezni, a magyarok pedig megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, de előbb Pásztor lövését védi a kapus, majd újra hét a hat ellen támadtunk, ezúttal már gólt is szereztünk, Kovacsics talált be, így visszaállt a szünetbéli hét gólos előnyünk. A hajrában Kovacsics megszerezte hetedik találatát, ezzel ő volt a magyarok legeredményesebb játékosa, de Pásztor is megszerezte első gólját. Argentin időntúli szabaddobással zárult a találkozó, de gól már nem született, ezzel nyolc gólos győzelmet aratott a magyar válogatott. A mérkőzés legjobbjának Háfra Noémit választották.

Kim Rasmussen: – Büszke vagyok a csapatra, hogy így le tudtuk hozni a meccset. Még most is nagyon fáj a románok elleni vereség, de tegnap igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat, átbeszéltük, hogy mire koncentráljunk, és végül biztosan nyertünk. Holnap Franciaország ellen nem akármilyen meccsel zárjuk a tornát.

Kiss Nikoletta: – Nagyon örülhettem, hogy becseréltek, próbáltam élni ezzel a lehetőséggel. Elég sok időt kaptam a pályán, amit próbáltam maximálisan kihasználni, természetesen voltak hibák, hisz izgul az ember az első világbajnokságán. Próbáltam gyorsan levetkőzni az izgulást, mert abból csak kapkodás lett volna, arra koncentráltam, hogy minél hasznosabb legyek a csapat számára. Kívülről mindig könnyebb nézni a meccseket, most éreztem meg, hogy a lányoknak milyen nehéz belül, akár egy nehéz, akár egy könnyebb csapat ellen tényleg nem könnyű, hiszen fiatal a csapat és sokan rutintalanok is vagyunk még.

Háfra Noémi: – Ma már éreztem egy kicsit a bátorságot, kellett volna ez előbb. A románok elleni meccsen már mentek a lövések, most pedig már tényleg felszabadultabban játszottam. Kicsit bennem volt még, hogy Románia ellen nem sikerült, de próbáltunk nem ezzel foglalkozni és csapatként küzdeni. Nagyon sajnálom, hogy számunkra holnap vége a világbajnokságnak, nem így készültünk, de még holnap van egy meccsünk, amit meg kell nyerni és akkor kicsit nyugodtabban térhetünk haza. Nagyon szeretnénk nyerni és örülök, hogy nem egy könnyebb meccsel zárjuk a vb-t, hanem harcolnunk kell majd. Most nagyon nagy seb van a szívünkben, de remélem, hogy ez idővel begyógyul.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélső: LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta
Kapusedző: BAKOS István

A másik ágon: ANGOLA-FRANCIAORSZÁG 17-28 (9-9)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!