Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő, Yuriy Habovda 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre. Michal Hippnél még nem számított stabil kezdőnek, ám korábbi balmazi edzője Horváth Ferenc érkeztével alapembere volt a Haladásnak. És nem kis szerepe volt abban, hogy noha a zöld-fehérek végül kiestek az NB I-ből, a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen végeztek. Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját zöld-fehérben, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett – írja a zöld-fehér klub weboldala.

– Valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás! Hajrá, Hali – közölte a légiós.

Habovda ezen kívül így köszönt el csapattársaitól: “Köszönetet mondok nektek sràcok az együtt eltöltött időért,sok sikert és egészséget kívánok mindannyiòtoknak és a családtagjaitoknak,mert ez a legfontosabb, elsősorban legyetek jò emberek,élvezzétek és becsüljétek az élet minden egyes napját! Bízom ès remènykedem abban,hogy a klubnál minden jòra fordul ès a Haladàs hamarosan újra visszanyeri régi dicsőségét!!!”

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!