Nehéz mérkőzés várt a vasi együttesre a hét utolsó munkanapján. A Hungast-Haladás női röplabda csapata a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Békéscsaba otthonába látogatott. Az összecsapás abszolút esélyese a házigazda volt, amely a nemzetközi kupában is szép eredményeket ért el és szeretne ismét a honi liga trónjára ülni.

Bár az első szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4-3 után zsinórban nyolc pontot hozott a viharsarki együttes. Leiszt Máté Csókát küldte be feladónak, aki hasznosan játszott, azonban a hátrány tekintélyes volt, így a Békéscsaba könnyedén zsebelte be az első játszmát. Ehhez alig 19 percre volt szüksége a házigazdának.

A folytatásban aztán magára talált a Haladás is. Határozott játékával meglepték a Békéscsabát, hiába kért időt a hazaiak mestere. Miranda és Lescay pontjaival szinte végig vezetett a vasi együttes. Aztán 18-18-nál utolérte ellenfelét a viharsarki együttes és Pekárik valamint Jerkov ütéseivel először fordított a játszmában, később pedig behúzták a szettet is.

Jobban kezdte a harmadik etapot a házigazda, de Wallner vezetésével sikerült megfogni a Békéscsabát és még a vezetést is átvette a zöld-fehér együttes. 15-15 után viszont egyre több hibát vétett a szombathelyi csapat, így nem sikerült egyetlen szettet sem nyerni a bajnoki címre törő Békéscsaba ellen.

Békéscsabai Röplabda SE – Hugast-Haladás 3-0 (10, 23, 16)

Haladás: Čičić, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi
Libero: Lojen
Csere: Szendrődi, Csóka, Pickering
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!