Óriási rangadó várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira. Az amatőr élvonalban érintett vasi alakulat közvetlen riválisát a Nyíregyházi Kosársulit látta vendégül. A nagy tét sok nézőt is vonzott az egyetemi sportcsarnokban. Hiába állt jobban a tabellán a fordulót megelőzően a hazai csapat, akadt gondja Szabó László vezetőedzőnek.

A SzoESE idén nagyon ritkán tudott a sérüléshullám miatt teljes kerettel dolgozni. Ezúttal Plózer Petrát kellett nélkülöznie a szombathelyieknek, de Molnár Anna is hiába öltözött be, nem tudta vállalni a játékot. Így óriási súly-, valamint magassági fölénybe került a nyírségi együttes, ezt pedig láthatóan ki is akarták használni a vendégek.

A feldobás után a SzoESE támadhatott először, de Püspöki ziccere kimaradt, az ellentámadásnál a hazaiak centerénél egy fejjel magasabb Farkasinszki megszerezte a vezetést. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok. Jobbára a Nyíregyháza állt jobban, de mindig akadt a hazai oldalon, aki a nagy rohanásban képes volt betalálni.

Szabó-Haklits és Jakubovics triplájával sikerült felzárkózni a SzoESÉ-nek, de a vendégek mestere két magasembert is a pályára küldött. Ennek eredményeként 7 ponttal lógott meg a Nyíregyháza. A szünet előtt aztán Balogh pontjaival egyenlített a vasi együttes, de az utolsó pillanatban Kovács duplájával a vendégek álltak jobban 20 percnyi játék után.

A fordulás után nagy rohanásba kezdett a SzoESE. Balogh duplája után Jakubovics lett a hazaiak első számú pontfelelőse. Az irányító ráadásul védekezésben és mezőnymunkában is remekelt. A találkozó során 29 pontja mellett Jakubovics leszedett 4 lepattanót, volt 3 szerzett labdája, kiosztott 2 gólpasszt valamint 11 kiharcolt fault is állt a neve mellett.

Ezzel az extrával nem számolt a Nyíregyháza. Az egész valamint a félpályás letámadás nem ízlett a vendég játékosoknak és a harmadik negyedben ritkán jutottak el a vasi palánk közelébe. Ennek eredményeként csak 10 pontot szereztek és ekkor úgy festett, hogy – a hiányzók távollétében is – nagyon könnyű győzelmet arathatnak Szabó László tanítványai.

Az utolsó felvonásra aztán kezdett fáradni mindkét csapat, egyre több hibával játszottak. Arra azonban ügyelt a SzoESE, hogy a nagyon nehezen megszerzett előnyét ne adja le és nagyon taktikus játékkal sikerült is ezt megőrizniük. Ezzel a győzelemmel negyedik helyen áll a tabellán és  elérhető közelségben van a dobogós pozíció is. A következő fordulóban nagy rangadót rendeznek, hiszen a Baja ellenfele a közvetlen rivális SzoESE lesz majd.

SzoESE – Nyíregyházi Kosársuli 82-75 (20-23, 26-25, 20-10, 16-17)

SzoESE: Jakubovics 29/12, Püspöki 9, Balogh 13/3, Szabó-Haklits 18/9, Sándor -.
Csere: Mezősi 7, Kolray 4/3, Soós 2, Dervalics -.
Vezetőedző: Szabó László

Vendégek legeredményesebb játékosai: Farkasinszki 16, Ványi 14/3, Lizák 13/9.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!