A magyar bajnokságot március 11-én, szerdán a sereghajtó Jászberény elleni hazai meccsel folytatja a címvédő.

A kiemelkedő 2018-2019-es évad után a sereghajtó pozícióját tölti be a berényi kosárcsapat. A csapat élén számos változás ment végbe a szezon során. Nikola Lazic távozása után Lo Elhadji Malick lett a megbízott vezetőedző, egészen addig, amíg januárban be nem jelentették Miljan Csurovics érkezését. Malick lett a segédje. Szombaton hazai környezetben fogadták az Alba Fehérvár együttesét. Két negyedet nyertek, sőt az elsőt is csak egy ponttal veszítették el, de a 12-31-es második felvonás megpecsételte a sorsukat. Eddig csupán kétszer tudtak nyerni.

Novemberben jártunk Jászberényben, akkor kínkeserves módon nyertünk 60-65-re. Benke Szilárd 17, míg Hooker 14 pontot szorgoskodott össze, hazai oldalon Alekszandrov 18, Reed 16 pontig jutott. (Reed azóta már nem a csapat játékosa). A sok játékosmozgás közepette legponterősebb játékosaik közé tartozik: Alekszandrov (12.8) és Nelson (9.8). Szombaton játszott először kék-fehérben Brandon Penn és Ian Baker. Előbbi 23, utóbbi 20 egységet szerzett.

A falcokc.com-nak nyilatkozó magyar válogatott játékos, Benke Szilárd szerint a csapat magabiztos és közönségszórakoztató győzelemmel igyekszik majd feledtetni a soproni fiaskót.
– Támadásban jobb helyzetkihasználásra és a meccs teljes 40 percében maximális koncentrációra lesz szükség! Jobb százalékkal kell büntetőzni, agresszívan kell védekeznünk és a saját ritmusunkban kosárlabdázni, hogy mi irányítsunk végig – nyilatkozta lapunknak Szili.

Ron Curry szerint is meglesz az újabb hazai győzelem!

A találkozón szerdán 18:30-kor dobják fel a labdát az Aréna Savariában. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!