A tegnapi nap már két együttes is biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata között (Atalanta, RB Leipzig), ma pedig újabb két párharcra került sor, és izgalmakból nem volt hiány. 

A Paris Saint Germain 2:1-es hátrányból várta a párizsi visszavágót a Borussia Dortmund ellenében, ráadásul a franciák dolgát az is nehezítette, hogy zárt kapuk mögött, szurkolóik nélkül voltak kénytelenek belevágni az összecsapásba. Érdekesség, hogy a koronavírus teszten áteső Kylian Mbappé csak a kispadon kezdett a hazaiaknál, de a PSG számára ez is belefért, Neymar és Bernat góljaival már az első félidőben két gólos vezetést szereztek, ezt pedig meg is őrizték a mérkőzés végéig, így 3:2-es összesítéssel a párizsiak jutottak tovább.

A Liverpool – Atletico Madrid visszavágó szintén nagyon izgalmasnak ígérkezett, a csapatok pedig nem is cáfoltak rá az előzetes várakozásokra, a játék képét tekintve sem. A liverpooliak óriási mezőnyfölényben futballoztak, a madridiaknak lehetősége sem volt az első játékrészben, amelynek végén az angolok rengeteg helyzetükből egyet kihasználtak, így 45 perc alatt ledolgozta 1 gólos hátrányát a Liverpool. A második etapnak tehát úgy futottak neki a felek, hogy az 1:1-es összesítés hosszabbítást eredményezne. Nos, hiába dolgozott ki még az első félidőben látottnál is több hatalmas helyzetet a Liverpool, hol Jan Oblak védett óriásit, hol a liverpooliak nem koncentráltak eléggé a befejezéseknél.

A 90 perc leteltével tehát jöhetett a hosszabbítás, amelyet remekül kezdett a Liverpool, Firmino szerencsés találatával úgy tűnt, eldőlt minden, legalábbis azt tekintve, hogy az Atletico Madridnak még 100 perc elteltével sem igazán akadt normális helyzete. Ezután azonban derült égből villámcsapásként a sérült Alisson kapust helyettesítő Adrian kapus rosszul rúgott ki egy hazapasszolt labdát, amelynek végén a Real Madridtól érkező Marcos Llorente kiegyenlítette összesítésben a párharc állását. Simán benne volt a Liverpool játékában, hogy lőjön még egy gólt, ezzel újra a saját javára fordítva a továbbjutás kérdését, gólt azonban a csereként beálló Alvaro Morata passzából ismét Llorente szerzett. A liverpooliaknak ezután két gól kellett volna már a továbbjutásukhoz, ám ehelyett egy kontra végén ismét a matracosok voltak eredményesek Morata révén, így órási meglepetésre összesítésben 4:2-es végeredménnyel az Atletico Madrid jutott tovább a Bajnokok Ligájában, míg a címvédő búcsúzni kényszerült.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!