Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetői megállapodtak a játékosokat képviselő szervezet illetékeseivel a fizetéscsökkentésben. A ligában – ahol kéthetente utalják a fizetéseket – eddig nem volt csökkentés, május 15. után azonban életbe lép. Ennek értelmében bérük 75 százalékát kapják meg a játékosok, míg a fennmaradó 25 százalék letétbe kerül arra az esetre, ha az elmaradt mérkőzéseket később mégis pótolják. Amennyiben nem a teljes szezont tudják pótolni, akkor a lejátszott találkozók arányában kapnak pénzt a játékosok a letétbe helyezett összegből. Az NBA-ben március 11. óta nem rendeztek találkozókat, és teljesen bizonytalan, mikor játszhatnak legközelebb.

A Nemzetközi Evezősszövetség (FISA) megvizsgálja annak a lehetőségét, hogyan tudja megrendezni a 2021-es világbajnokságot. Az eredeti tervek szerint a versenyt jövő szeptember 26-tól október 3-ig rendezik meg, a tokiói olimpia és paralimpia egyéves halasztása azonban a sanghaji vb-re is hatással lehet. A FISA közleményében kifejtette: a tokiói ötkarikás játékok halasztása miatt felvették a kapcsolatot a kínai rendezőkkel és a nemzetközi szövetségekkel annak érdekében, hogy megtalálják a mindenki számára legjobb megoldást. A világjárvány miatt evezésben a nagy nemzetközi versenyek közül a vb-t és a világkupákat törölte, míg az olimpiai kvalifikációs viadalokat elhalasztotta a FISA. Az olimpia évében a felnőttek számára csak azokban a versenyszámokban rendeznek vb-t, amelyek nem szerepelnek az ötkarikás programban. A húsz versenyszám közül ez hatot érint jelenleg. A vb-helyszínek 2025-ig ki vannak jelölve: a kínaiak után a csehek, a szerbek, a kanadaiak és az ausztrálok lesznek a házigazdák.

A tájékozódási futók világversenyeinek időpontjairól hozott döntéseket a sportág nemzetközi szövetsége, az IOF. A szervezet elnökségének elektronikus szavazása érintette a 2022-re tervezett magyarországi felnőtt Európa-bajnokságot, amelynek új időpontja 2024 lett. A magyarországi Eb-t azért kellett elcsúsztatni, mert az eredetileg 2020-ra tervezett észtországi felnőtt kontinensbajnokságot 2022-re halasztották.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!