Nem lehetne azt állítani, hogy eseménytelenül telnének a Haladás VSE súlyemelő szakosztály életének mindennapjai. Alig indult el az esztendő, máris Vas vármegye területi minősítő versennyel kezdődött az idény, majd a Savaria Kupa és a Tóth Géza Emlékversennyel folytatódott. Azóta pedig szinte valamennyi hétvégén érdekeltek voltak a sportolók honi erőpróbákon.

Márkus Erzsébeték a legutóbbi hétvégén Szombathelyre hozták a MASTERS Országos Súlyemelő Bajnokságot, ahol a legidősebbek bizonyíthattak. Ezúttal pedig a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság számára kiírt versenyen vehettek részt a felsőoktatásban résztvevő igazolt hallgatók. A mezőnyben ott volt a vasi zöld-fehér színeket képviselő súlyemelő, Polyák Márton is, aki nagy reményekkel érkezett.

A budapesti erőfelmérő kiváló mérce volt a résztvevőknek, hogy felmérjék önmaguk és riválisaik erőállapotát. A Haladás VSE súlyemelője alaposan kitett magáért a MEFOB-döntőben. Ligeti Ferenc tanítványa a 89 kilogrammos súlycsoportban úgy végzett az élen, hogy szakításban és lökésben remekelt, ezzel pedig a 250 kilós összteljesítménnyel megérdemelten zsebelte be az aranyérmet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!