Sorozatunk hosszabb szünetet követően folytatódik. Korábban már bejártuk szinte az egész Földet, hogy valóban különleges futballpályákat találjunk. Ezúttal Spanyolországot vesszük célba, s bár korábbi anyagunk során már jártunk az Ibériai-félszigeten, most is hasonlóan impozáns stadionba látogatunk. Ehhez viszont egészen délre kell utazzunk Málaga tartományba.

Andalúzia nagy népszerűségnek örvend a turisták körében. Ha a térségről szóló prospektusokat, könyveket lapozgatjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Frigiliana városa szerepelni fog. Ez az alig 3000 fős városka történelmi jelentőségű, hiszen a muszlim, a keresztény és a zsidó vallásnak is kulturális fesztivált rendeznek minden év augusztusában.

A “Fehér városként” is ismert Frigiliana természeti kincseiről is híres és ezt használták ki a település stadion építésekor. Szokatlan látványt nyújt, mégis rendszeresen rendeznek kisebb mérkőzéseket a létesítményben. A CD Frigiliana FS otthonául szolgáló stadion két hegycsúcs közt húzódó völgyben épült, így fokozva a látványt.

Jelenleg utánpótláskorú labdarúgóknak nyújt lehetőséget, hiszen a felnőtteknél – valószínűsíthetően létszámgondok miatt – csak futsalcsapatot találtunk bejegyezve. Ennek ellenére a turisták közkedvelt úti célja a stadion, amely első pillantásra csalóka lehet. A pálya méretei ugyanis teljesen szabványosak, igaz a bemelegítő játékosoknak és a sarokrúgást elvégző labdarúgónak sok hely nem jutott.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!