A labdarúgó Vas Megyei I. osztályban két újonc együttes állt starthoz az idény kezdése során. Akkor még csak szerényebb terveket szövögetett a Szarvaskend együttese, ám a gárda olyan remekül teljesített, hogy az 5. helyről várta volna a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenő utáni folytatást, amelyre végül nem került sor. Erről, a célokról és a szarvaskendi csapatról beszélgettünk Vörös Zsolttal, a Sportkör elnökével. 

“Újonc csapatként az volt a célkitűzés, hogy a következő bajnokságot is a Megyei I-ben kezdhessük. Nagyon jó őszt produkált a csapat, hiszen az 5. pozícióból várhattuk a folytatást. Tavasszal hazai pályán fogadhattuk ellenfeleinket, mert az őszi szezon első hét fordulójában, az öntözőberendezés kiépítése és az öltöző felújítás miatt idegenben kellett játszanunk.”

A tavasz nem indult egyszerűen számukra, majd mikor belelendült volna a csapat, akkor jött a kényszerpihenő.

“Az első két forduló nem úgy indult, ahogy szerettük volna, hiszen a Szentgotthárd és a Rum ellen mindösszesen egy pontot szereztünk. A következő fordulóban a csapat hátrányból fordítva, nagyon jó játékkal küzdötte ki a három pontot a jó erőkből álló Répcelak ellen, ami a folytatásra is jó hatással volt, hiszen a szomszédvári rangadón a Körmend ellen, kiütéses 7:0 arányú győzelmet arattunk. Mi nagyon sajnáljuk, hogy véget ért a bajnokság, hiszen a csapat jó formát mutatott, a lőtt gólok tekintetében (57 gól) a legjobb mutatóval rendelkeztünk és akár a dobogóért is harcolhattunk volna.”

Az újonc csapatok általában tényleg csak a biztos bennmaradásért küzdenek, Szarvaskenden azonban remek gárda verődött össze, amely lehetővé teszi az egyesület számára a nagyobb célok kitűzését is.

“Az edzések jó hangulatban zajlottak az egész szezon során, és a létszámra se lehetett panasz. Minden mérkőzésre tisztességesen és nagy becsvággyal készültünk. A hozott rendelkezést elfogadjuk, hisz az emberek egészsége mindennél fontosabb. A korlátozások enyhítése után a csapat heti 2-3 foglalkozással, a szabályok betartása mellett készül a következő szezonra, ahol szintén szeretnénk bizonyítani, hogy helyünk van a megyei első osztályban. Tudjuk, hogy második év sokszor nehezebb az újonc egyesületeknek, de a csapat magját alkotó játékosok már régóta együtt játszanak, jó közösséget alkotnak. Bízunk magunkban, a befektetett munkában és hisszük, hogy együtt még sok szép sikerben lehet részünk. Itt szeretném megköszönni a játékosok, az edzők és minden olyan ember munkáját, akik valamilyen formában segítették egyesületünket. Külön köszönet lelkes, szépszámú szurkolóinknak, akik az idegenbeli meccsekre is elkísértek bennünket sokszor felülmúlták a hazai szurkolók létszámát. A csapat nevében kívánok türelmet, kitartást, jó egészséget ebben a nehéz időszakban mindenkinek.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!