A 2020/2021-es bajnoki évadban is címvédésre készülő sárga-feketéknél tovább folytatódik a keret kialakítása. Perl Zoltán múlt heti szerződés-hosszabbítása után a magyar bajnokságban 10,4 pontot, 2,4 lepattanót, 2,7 asszisztot, míg a Bajnokok Ligájában 8,4 pontot, 1,9 lepattanót és 2 gólpasszt átlagoló Benke Szilárd is meghosszabbította kontraktusát.

A szerda délelőtti eseményen Tóth Kálmán sportbizottsági elnök, a FALCO FEB elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd azt mondta, hogy nem véletlen az asztalon lévő kosárlabda a 11-es számmal, hiszen Benke Szilárd szerződés-hosszabbítása a téma.

 

– A város sporttámogatási rendszerét az elmúlt hetekben átgondoltuk, megújítottuk, de ez a Falcot, mint városi céget, csak pozitívan érinti. A biztonság és a garancia a Falco számára adott, a város támogatása továbbra is biztosított, hiszen továbbra is feltett cél a magyar bajnoki cím megvédése mellett a BL-ben való sikeres szereplés is – fogalmazott Szombathely MJV szakbizottsági elnöke.

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője a csapatépítkezés jelenlegi helyzetéről adott áttekintést.

– Csapatunk folyamatosan alakul. A cél a magyar mag kialakítása. Filipovity, Váradi és Perl után, ma a 4. válogatott játékosunkról is jó hírt közölhetünk. Szili az elmúlt szezonban rövid idő alatt beilleszkedett, komoly érdemeket  szerzett a BL-sikerekben és a csonka magyar bajnokságban lezajlott meccseken is. A  szerződést illetően hamar közös nevezőre jutottunk – hangsúlyozta a klubvezető.

Benke Szilárd a motivációról és miért éppen a Falco kérdésre elárulta, hogy voltak megkeresései itthonról, de meg sem fordult a fejében, hogy hazai klubot váltson.

– A város komoly erőfeszítéseket tett a csapat érdekében, ezek pedig sikerrel jártak. Nagyon különleges dolognak tartom, hogy Szombathely ennyire magáénak érzi a Falco csapatát, én pedig ezért is már nagyon várom a közelgő idényt és a BL-t! Szeretnénk bajnokságot nyerni – közölte Szili, aki honlapunknak a helyszínen arról is nyilatkozott, hogy július 20-ig érkező külföldi ajánlat esetén, kiléphet a szerződésből.

A szerződés-hosszabbítás tehát 2 évre szól. Az építkezés a Falcónál továbbra sem áll meg, a tárgyalások, egyeztetések folytatódnak, de a magyar mag szinte kész, ami ezután jön, az már ,,csak” hab a tortán – hangzott el az Aréna Savaria VIP termében.

A szerződés-hosszabbítási ceremónián dr. Horváth Attila sportért felelős alpolgármester is részt vett. Most pedig jöjjön 5 perc Szili-show.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!