A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság teljes infrastruktúrájának kiépítése 85 százalékban befejeződött – jelentette ki a vb szervezőbizottságának vezetője.

„Természetesen az elmúlt hónapokban alkalmazkodnunk kellett nekünk is a mindenkinek előírt szigorú távolságtartáshoz az építkezéseken is, és más óvintézkedéseket is életbe léptettünk március közepe óta, ezzel együtt a teljes projektünk nyolcvanöt százalékát befejeztük és sikeresen haladunk előre” – fogalmazott al-Tavadi.

A katari világbajnokság mérkőzéseit hét város nyolc stadionjában rendezik meg 2022. november 21. és december 18. között, mi pedig megmutatjuk a létesítményeket olvasóinknak.

A nyitómeccsre a Lusial Stadionban kerül majd sor, amely 80 ezer néző befogadására lesz képes. Várhatóan 2021-ben készülhet majd el végleg.

Az Al Bayt Stadion 60 ezer szurkolót tud majd befogadni. Minden bizonnyal az egyik legérdekesebb kialakítású stadionról van szó, kívülről cirkuszi sátorra hajaz.

Az Al Wakrah Stadion befogadóképessége csupán 40 ezer főre tehető, ám éjszaka elképesztő látványt nyújt a távolból is.

Ugyancsak 2021-re pompázhat teljes szépségében Al Rayyan Stadion, amely szintén 40 ezer látogatók képes befogadni.

A dohai Khalifa International Stadion az előbbiekhez hasonlóan 40 ezer embernek biztosít ülőhelyet, ám ez a szám még nőhet a 2020-es vb-ig.

Úgy látszik 40 ezerre lőtték be magukat a katariak, a szintén dohai Qatar Foundation létesítménybe is ennyi nézőt várnak a világbajnokság során.

A Ras Abu Aboud Stadion sem akar kilógni a sorból, így szintén 40 ezer nézőt vár, érdekessége, hogy közvetlenül a víz mellett helyezkedik el.

Az utolsó ezen a listán az Al Thuma Stadion, nem találják ki, hogy hány ezer embert képes befogadni.

Ebben az összefoglalóban mélyebben is bemutatják a létesítményeket, amelyeket kimondottan erre az eseményre húznak fel. Modernkori stadionokat ígérnek a katariak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!