Úgy fest, hogy alaposan kicserélődik a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttes kerete. Korábban már beszámoltunk a távozókról és új szerzeményekről is, ezúttal a csapat egyik oszlopos tagjának számító játékos hozott meg egy fájdalmas döntést. Rengeteg sikert élt meg a söjtöri születésű Tóth Alexandra, aki még 2009-ben igazolt Szombathelyre.

A vasi együttesnél kilenc szezont töltött és a Viktórián kívül csak egyetlen másik csapatnál játszott. 2014 és 2016 között az osztrák első osztályú Südburgenland meghatározó labdarúgója volt. Kiválóságát jól fémjelzi, hogy a magyar válogatottban 63 alkalommal szerepelt, melyeken egy gólt szerzett. Döntését nehezen hozta meg, de nem szakad el a labdarúgástól a visszavonulását követően sem.

– Jó ideje érlelődött bennem a gondolat, nem egyik pillanatról a másikra döntöttem így. Egyrészt a munkámat már nehezen tudom összeegyeztetni a profi futballal, másrészt kezdtem belefásulni abba, hogy minden hétvégén meccs – fizikálisan és mentálisan is elfáradtam. Remek éveket töltöttem Szombathelyen, így azért nem volt egyszerű a döntést meghozni. Különösen az első viktóriás éveimre emlékszem vissza jó szívvel, akkoriban szinte végig ott voltunk a dobogó környékén. Amikor a Viktóriához igazoltam, az volt az álmom, hogy bajnokcsapat tagja legyek, sajnos ez nem jött össze, emiatt nagy hiányérzetem van – a Magyar Kupát viszont egyszer sikerült elhódítanunk – nyilatkozta a Viktória FC hivatalos Facebook oldalán.

Tóth Alexandra elmondta, hogy profi pályafutását követően rendszeresen kilátogat a csapat mérkőzéseire és továbbra is szívvel-lélekkel készíti fel az utánpótlás játékosokat. Korábban a Viktória U11-es keretét, tél vége óta pedig az U13-as korcsoportot irányítja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!