Egy újságírónak mindig nehéz az idő múlásával szembenézni. Ez kifejezetten akkor igaz, amikor egykori vagy jelenlegi sportolók gyermekei is elkezdik pályafutásukat. Nincs könnyű helyzetben az a fiatal, aki szüleinek hagyatékával próbál versenyre kelni, ugyanakkor a kihívás minden esetben nagyobb erőbedobásra készteti az utódot – amit sokan a siker zálogának tartanak.

Így lehet ez Hatos Gábor és kislánya Hatos Kinga életében is. A mindig jókedvű birkózó olimpikon édesapa Vas megye és Magyarország egyik legsikeresebb sportolójának számít. Lánya, a hat esztendős Kinga a jövő nagy táncosa lehet, akit a Westside TSE egyik edzésén néztünk meg és faggattuk arról, hogy milyen terve is van a tánccal a Paragvári Általános Iskola leendő tanulója?!

Láthatóan jól érzed magad a csoportban, de hogy is kerültél kapcsolatba a tánciskolával?

– Nagyon elevennek tartotta a szüleim és anyukám javasolta, hogy keressünk valami mozgási lehetőséget. Kipróbáltam és nagyon megtetszett a tánc. Jól érzem magam itt és sok új barátot szereztem.

Milyennek tartod a tanárokat, akik oktatnak titeket?

– A Móni néni és a Csabi bácsi is nagyon kedvesek, sokat segítenek, ha elrontunk valamit és mindig táncolnak is velünk, hogy megmutassák a lépéseket.

Tavasszal viszont csak otthon tudtatok készülni, milyen volt az online oktatás?

– Nem volt rossz, csak már hiányoztak a barátaim. Meg itt az órán könnyebb futni (bemelegítéskor – a szerk.) de a szüleimnek otthon is meg tudom mutatni amit gyakoroltunk.

Mit fogsz csinálni a nyáron?

– Sokat fogok pihenni és lehet a tánctáborba is elmegyek. Sajnos a versenyek elmaradnak, amit később rendeznek meg. Ezért az órán most sokat gyakorolunk és a hibákat próbáljuk meg kijavítani.

Rendkívül fiatal vagy, de nem lehet elmenni a kérdés mellett: mit szeretnél elérni a tánccal?

– Ezt még nem tudom, de nagyon szeretek táncolni, az biztos, hogy felnőttként mindenképpen ezt szeretném csinálni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!