A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Formula–1-es Ferrari német versenyzője rendkívül csalódottan nyilatkozott, szerinte a sorozatos sikertelenség után „valaminek történnie kell”.

„Ezek a dolgok nem úgy működnek, hogy egyik pillanatról a másikra minden a visszájára fordul” – nyilatkozta a 32 éves pilóta, aki a múlt hétvégi Brit Nagydíj után azt mondta, egyáltalán nem érzi jól magát az idei versenyautójában, ezzel kissé megmarva saját csapatát.

A koronavírus-járvány miatt július elején elkezdődött idény eddigi négy futamán a Ferraritól az év végén távozó Vettel mindössze 10 pontot gyűjtött és a vb-pontversenyben csak a 13.

„Az ember ilyenkor dolgozik tovább, és reménykedik, hogy idővel minden egy kicsit jobb lesz” – jelentette ki Vettel, akinek a jövője még mindig kérdéses, hivatalosan nem rendelkezik a következő szezonra érvényes szerződéssel, és az ilyen nyilatkozatok nem segítik előre a Ferrarival az esetleges további közös munkát.

A Formula–1 a hétvégén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. A helyszín újfent Silverstone lesz, ahol 1950. május 13-án az első F1-es világbajnoki futamot rendezték, a 70. évforduló Nagydíja vasárnap 15.10 órakor rajtol. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!