BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
CELTIC (skót)–FERENCVÁROS 1–2 (0–1)

Glasgow, Celtic Park, zárt kapuk mögött. V: Lindhout (holland)
CELTIC: Barkasz – Elhamed (J. Frimpong, 78.), Jullien, Ajer, G. Taylor – S. Brown, C. McGregor – Forrest (Ajeti, 78.), Christie, M. Elyounoussi – Ntcham. Vezetőedző: Neil Lennon

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Sigér Haratin, Somália – Nguen (Skavrka, 80.), Isael (F. Boli, 71.), Uzuni (Dvali, 86.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Christie (53.) ill. Sigér (7.), Nguen (75.)

A gólok története: 7 perc sem telt el a találkozóból, amikor a középpályás kapura fordult, majd távolról csodálatos mozdulattal lőtte ki az alsó sarkot, 0-1. A skótok agresszív kezdésre, hazai rohamokra készültek, ehhez képest a Ferencváros nagyszerűen indította a találkozót, nem csak a vezetést szerezte meg, hanem magabiztosan és bátran is futballozott.

Amitől a leginkább tartottunk, az be is következett, nyolc perc sem telt el a második félidőből, a Celtic máris egyenlített, 1-1. Sőt, nem sokkal később Olivier Ntcham révén a felső lécet is telibe találta a hazai csapat, majd Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia.

Hamar kirajzolódott, a továbbjutás kiharcolásához bravúrra lesz szüksége a magyar bajnoknak, hiszen ekkor már alig jutottak el az ellenfél térfelére. Futottak, loholtak, harcoltak a Fradi játékosai, de ebben a periódusban a tűzzel játszottak a vizes talajon, hiszen a skótok sorra alakították ki a helyzeteket. Az idő előrehaladtával aztán kijött a szorításból a Ferencváros, sőt, a 74. percben jóformán a semmiből újra megszerezte a vezetést. Tokmac Nguentől nem véletlenül tartottak a skótok, a szélső túljárt az eszükön, és a svéd Djurgardennek lőtt duplája után ezúttal is a kapuba talált, 1-2.

A találat továbbjutást ért! A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását augusztus 31-én tartják, a magyar bajnok újabb lépéssel került közelebb álmai eléréséhez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!