SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA 1–0 (1–0)
Szombathely, Haladás Stadion, 3109 néző

Vezeti: Oláh Gábor (Szalai Balázs, Kovács II. Gábor).

Haladás: Verpecz –Tóth D., Mocsi, Devecseri – Tóth D. (Medgyes, 54.), Csilus, Holdampf, Kiss B., Németh Milán (Bosnjak, 46.) – Szalay (Szekér, 78.), Tóth B. Vezetőedző: Mátyus János.

Ajka: Horváth T. – Heffler, Tóth G., Tar, Présinger – Soltész, Kovács N., Irimiás, Zsolnai (Nagy I., 78.)– Rétyi R. (Lengyel, 56.), Nagy M. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Tóth B. (55.).

A kezdés utáni percekben a listavezető játszott veszélyesebben, majd magához ragadta a kezdeményezést a szombathelyi csapat. Hiába vezették azonban egymás után támadásaikat a hazaiak, komoly helyzetet sokáig nem sikerült kialakítaniuk.

A vendégek láthatóan tökéletesen elégedettek voltak a döntetlennel, elsődleges céljuk az egy pont volt. Így jó ideig meglehetősen unalmas mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán a félidő végét megnyomták Kiss Bencéék, ekkor már bőven volt dolga Horváth Tamásnak, az ajkaiak kapusának.

Szünet után fokozta a nyomás a Haladás és Tóth Barna révén megszerezte a vezető gólt. A folytatásban is a vasiak domináltak, de ekkor már a vendégek is felbukkantak Verpecz kapuja előtt. A szombathelyiek végül megőrizték minimális előnyüket – és bár ezúttal nem villogtak, megérdemelten győzték le a listavezetőt. Haladás – Ajka 1-0.

A Haladás ezzel feljött a tabella 5. helyére, Mátyus János tanítványai vasárnap este a tavaly még NB I-es, jelenleg a 17. helyen tanyázó Kaposvári Rákóczi otthonában szerepelnek. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!