Idegenben jó az X is – tartja a régi mondás! Mégis a Szombathelyi Haladás egy nyerhető meccsen veszített két pontot Somogy megyében. A másodosztályú bajnokság 7. fordulójában az élvonalból nyáron kiesett Kaposvár látta vendégül a vasi alakulatot. Mátyus János együttese jó formában van a 2020/2021-es szezon során, így mindenki támadójátékot várt tőlük.

Ez be is igazolódott, hiszen a kezdeti óvatos, tapogatózó ismerkedés után magához ragadta a kezdeményezést a Hali. Néhány kósza próbálkozás után az első komolyabb helyzetik Németh Milán előtt adódott, de kísérlete épphogy elkerülte Pogacsics kapuját. A hazai játékosok hallgattak a kaposvári szurkolókra, akik azt harsogták, hogy cél a biztos védekezés.

Így nem is okozott meglepetést, hogy 45 perc játék után lényegében nem adtak nagy munkát Verpecznek. A meddő mezőnyfölény ellenére nem volt elégedett Mátyus János vezetőedző, mert a szünetben kettőt is cserélt és ez felrázta csapatát. Először Medgyes, majd Szalay próbálkozott zavart okozni a kaposvári védelemben – kevés sikerrel.

Varjas kósza lökete után ismét Medgyes, majd Kiss Bence lőtt kapura, de előbb Pogacsics, utóbb egy védő tudott blokkolni. Az utolsó 10 percre beszorult a Kaposvár, ért a Hali gól. Szabó kezezése után megítélt büntetőt Tóth Barna lőtte a keresztlécre, így hiába irányított és támadott végig a vasi alakulat be kellett érniük az egy szerzett ponttal.

Kaposvár – Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer, Mocsi, Devecseri – Szekér (Kiss Bence), Csilus – Holdampf, Németh Milán (Tóth Barna), Bosnjak – Szalay, Németh Márió (Medgyes)
Vezetőedző: Mátyus János.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!