A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án Veszprémben vett részt streetball bajnokságon a SzOESE női kosárlabda csapata. A lányok nagyon eredményesen szerepeltek a 3×3 bajnokságban az elmúlt szezonban, láthatóan fekszik nekik a kosárlabda ezen szakága. Igaz a tavalyi keretből, csak az együttes csapatkapitánya, Szabó-Haklits Zsuzsanna maradt az akkor szép eredményeket elérő társaságból, hozzá társult Kovács Georgina és Preisinger Boglárka.

A lányok a 23+ kategóriában indultak, megnyerve minden mérkőzésüket lettek kategória győztesek, így meghívást kaptak az országos döntőre is. Az ügyességi versenyszámokban is nagyon szépen szerepeltek a vasi lányok, Preisinger Boglárka nyerte a büntetődobó-, míg Kovács Georgina a tripladobó versenyt. A páros versenyszámban is remekelt a Kovács Georgina és Szabó-Haklits Zsuzsanna összetételű duó.

A felnőtt 2ball bajnokságban állhatott a dobogó legfelső fokára. A megnyert kategóriák szintén országos döntőt eredményeznek a lányoknak. Nem volt sok idő a pihenésre, hiszen 22-én már Körmend Fő terén pattogtattak a lányok. Ezen a napon Szigeti Evelin is tagja volt a csapatnak. Kevés együttes indult a korosztályukban, így oda-visszavágós rendszerben végül ismét veretlenül zártak és nyerték a 23+ női kategóriát.

Ezen a napon a dobószámokban ismét arattak a lányok, a felnőtt kategóriában maguk mögé utasították a férfi mezőnyt is. Preisinger Boglárka megőrizte bajnoki címét büntetődobásban, Szabó-Haklits Zsuzsanna a 3shots dobásban bizonyult a legjobbnak (1 ziccer-1 büntető-1 hárompontos sikeres teljesítése a legrövidebb idő alatt) valamint ismételten első helyen végzett a 2ball dobószámban.

A zsákolóverseny kivételével minden ügyességi versenyszámban országos döntőt érő helyezést szereztek a SzOESÉs lányok. A felkészülési naptár alapján továbbra is gőzerővel készül az együttes, mert szeptember 6-án az oroszlányi rendezésű torna helyszínen láthatják viszont a szombathelyieket, ahol szintén szeretnék folytatni nyerő szériájukat!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!