Ma délután végre elindul az amerikaifutball-szezon. A sportágat ismerők előtt köztudott, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rajtolhattak el a bajnokságok tavasszal. A profi liga, a HFL ősszel sem indul el, de több első osztályban szereplő alakulat is az Absolute Live Divízió I-ben vállalta a részvételt – áll a szövetség hivatalos honlapján, ahonnan azt is megtudhattuk, hogy júniusban még nyolc együttes volt, a szeptemberi rajtra viszont már csak hat maradt, hiszen a Nyíregyháza Tigers után a Budapest Cowbells is azt jelezte, hogy visszalép. A bajnokságot átszervezték, de a hétvégén már lesz meccs.

A Győr Sharks az NBA Crusherst fogadja ma délután. A cápáknál debütál a régi-új edző, Boda Gábor. Magyar szakvezetője egyébként Grátz Vilmos óta nem volt a Győrnek. Boda pedig az elmúlt években a Budapest Eaglesnél és a Fehérvár Enthronersnél is szép eredményeket ért el. A Győr évről évre cserélgeti az irányítókat, és ez idén sincs másképp, ugyanis az a Maxym Cserepivszkij adogat, aki tavaly még a Kijev Capitalszel a Hungarian Bowlig jutott. Az egyik célpontja pedig az a Michael Barulich lesz, aki a nyáron érkezett az együtteshez.

A szombathelyi zúzók, az NBA Crushers tavasszal megcélozta a HFL-be jutást. Az ősszel ugyan nincs feljutó vagy kieső, de a zúzók minden bizonnyal szeretnének jól teljesíteni. A brit irányító, Stuart Rees már biztosan nem tudja segíteni a szombathelyieket, de Trevin Howard és Billy Hatten maradt, így a Crushers sem képvisel gyenge játékerőt. Azonban az idei szezonban derül ki, hogy mennyire közel áll az első osztályhoz a szombathelyi gárda. A ’bivalyerős’ védelem mellé egy nagyon sokoldalú offensere is szükségük lesz a zúzóknak. Ennek az előjelét már tavaly láthattuk, amikor könnyedén megnyerték a Divízió I. küzdelmeit.

Tatár István, a cséká

Tatár István csapatkapitányt kérdeztük az esélyekről.

Komoly kapcsolat van a két csapat között, korábban sokan játsszottunk ott. Billy is így került hozzánk. Kemény izgalmas meccsre számítok. Mindkettőnknek kemény a védelme. Szerintem az fog dönteni, melyik támadósor fog felülkerekedni. Nem szabad szétesni. Mindent, amit gyakoroltunk, jól kell megoldani és akkor győzünk – fogalmazott a cséká.

Győr Sharks – NBA Crushers – 13.55-től ÉLŐben a hungarysport.hu-n!!!
Időpont: szeptember 5. (szombat), 14.00
Helyszín: Nyúli sportpálya (Nyúl, Jókai u. 30.)
Belépő: 1000 Ft (diákigazolvánnyal vagy nyúli lakcímkártyával ingyenes)

 

Az NBA Crushers elsőszámú csapatának őszi mérkőzései:
Szeptember 5. Győr Sharks – NBA Crushers (Győr)
Szeptember 27. DAK Acél Gorillaz – NBA Crushers (Dunaújváros)
Október 10. NBA Crushers – Budapest Cowbells (Szombathely)
Október 24. NBA Crushers – Budapest Wolves II (Szombathely)
November 15. Elődöntő (amennyiben sikeresen zárjuk az alapszakaszt)
November 28. Döntő

A második csapat, a Crushers II. mérkőzései:
Szeptember 19: Tatabánya Mustangs – NBA Crushers II (Tatabánya)
Október 4: NBA Crushers II – VSD Rangers (Szombathely)
Október 17: Diósd Saints – NBA Crushers II (Diósd)
Október 31: NBA Crushers II – Pécs Legioners (Szombathely)

Azt is megtudtuk, hogy szeptemberben és októberben több felnőtt és utánpótlás toborzó eseményt is tartanak majd a Zúzók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!