Ezúttal szerdán folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság alsóházi rájátszásának újabb köre. Az Egis Körmend vesszőfutása az elmúlt hetekben sem tört meg, így egyre égetőbbé vált a pontszerzés. Szegeden viszont nem mehet biztosra egyetlen csapat sem, hiszen a Tisza-parti alakulat a legutóbbi Magyar Kupa kiírásában ezüstérmet szerzett, így hazai pályán is egyértelmű esélyesnek számítottak.

Kiegyenlített csatát hozott az első negyed. Igyekeztek a csapatok felmérni ellenfelük stílusát és megpróbáltak ahhoz alkalmazkodni. Ez leginkább a támadó kosárlabdának kedvezett, a jó védekezéssel adóssak maradtak a felek. Ez annak fényében is a nagy szó hogy kevés három pontost dobtak a főszereplők az első tíz perc során. Ezt követően a fonalat a hazai játékosok kapták el és a szegedi légiósok hatékonyságának köszönhetően a vezetést is megszerezték.

A vendégek próbálták tartani a lépést de védekezésben és támadásban is nehezen vették fel a ritmust. Konatén és Doktoron kívül alig akadt játékos, aki betalált volna. Húsz perc után még lőtávolon belül maradt a vasi gárda, a folytatásban viszont totál összeomlás következett. A hazai oldalon Lake vezérletével remekeltek a szegediek, a pyla minden szegletéből betaláltak, erejükből pedig jó védekezésre is futotta. Hiába kért időt Kocsis Tamás, hasztalan volt.

Az utolsó negyed kezdetén még egy próbát tett a Körmend a felzárkózás reményében, de védekezésben mélyen tudásuk alatt játszottak és tripla mutatójuk sem volt túl acélos ezen az estén. A közel 30 pontos vereség dacára és a riválisok botlása miatt továbbra is jó esélyekkel várhatja a folytatást a vasi együttes, amelyre még két rendkívül nehéz összecsapás vár.

SZTE-Szedeák – Egis Körmend 98-69 (26-24, 18-13, 31-14, 23-18)

Körmend: Morgan 5/3, Takács K. 2, Doktor P. 15/9, Konate 21, Tolbert 7.
Csere: Ferencz Cs. 7/3, Kiss M. 4, Herczeg K. -, Djogo 6, Schmera 2, Geröly -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!