Dr. Horváth Attila, a város sportért felelős alpolgármestere örömének adott hangot, mert – mint mondta, – boldog, hogy szombaton ismét vízbe csobbanhatnak a versenyzők.

– Óriási lemondást és edzésmennyiséget követel meg az amatőröktől, akik ezt a versenyt végigküzdik. Ha példamutató teljesítményt keresünk, akkor érdemes lesz kilátogatni a Vasi Vasemberre, ahol a helyi gyerekek azt láthatják, hogy a szüleik is sportolnak. Elégedettek vagyunk a szervezéssel – fogalmazott, majd a verseny lebonyolításáért felelős Pannonsport Kft. vezetője egy szervezői pólót adott át az alpolgármesternek.

Hertelendy Zsolt, a rendezvény főszervezője elmondta: szigorú óvintézkedések betartása mellett rendezik meg a versenyt, fokozottan ügyelve a kötelező távolságra és a higiéniai előírásokra, egyebek között a kézfertőtlenítés lehetőségére is. Szólt arról is, hogy a versenynek várhatóan két külföldi résztvevője is lesz, akiknek indulásáról a Külügyminisztériummal még egyeztetnek. A Vasi Vasembernek egyébként a korábbi években számos külföldi indulója volt, akik közül idén a legtöbben lemondták a részvételt.

A főszervező hozzáfűzte: a Magyar Triatlon Szövetség uniós forrásból anyagilag is támogatta, hogy a rendkívüli időpontban és helyzetben is megrendezzék a több évtizedes hagyományokkal rendelkező szombathelyi erőpróbát, amely változatlanul csodálatos környezetben zajlik majd.

 

A helyi Csónakázó tóban 1500 méter úszás, hét, Szombathelyhez közeli településen keresztül 40 kilométernyi kerékpározás, valamint a helyi múzeumfalu körül 10 kilométer futás vár az indulókra.

Hertelendy Zsolt szólt arról is, hogy a verseny lebonyolítását kétszáz önkéntes segíti majd, akiknek egyike lesz az a kolléga is, aki 20 éve erősíti a szervezői gárdát. Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. részéről ajándékot adott át a Vasi Vasember oszlopos tagjának.

 

Stábunk Hertelendy Zsolttal beszélgetett a részletekről. A főszervező – többek között – elmondta nekünk, hogy a COVID19 ellenére sincs akadálya a lebonyolításnak.

A sajtótájékoztatón beszámolt élményeiről Kapolcsi Imre, aki 1984 óta – szintén szombathelyi versenyzőtársával, Garami Árpáddal együtt – valamennyi Vasi Vasember versenyen elindult és teljesítette a távot.

A harmincötszörös vasi vasember kiemelte: a triatlon egy őszinte sport, annak ellenére, hogy 35-szörös vasember vagyok, immár 38. alkalommal vágok neki a vasi vasembernek – mondta.

 

 

A verseny szombaton 11 órakor a férfi mezőnnyel startol, a váltók tagjai 11.15-kor, majd a hölgyek 11.30-kor csobbannak vízbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!