Budapest adott otthont a hosszú ideje várt labdarúgó Szuperkupa döntőre. A találkozóra nemcsak magyar, hanem német és spanyol szurkolók is érkeztek. Az elírásoknak megfelelően szigorúan betartatták a nézőkkel a járvány elleni védekezést. A hangulatra nem lehetett panasz, bár inkább a német szurkolók voltak többségben – a színvonal pedig szemet gyönyörködtető volt.

A találkozó esélyese az utóbbi időszak egyik nagy formában lévő Bayern München volt, mégis inkább a spanyolok örülhettek. Egy formás támadás végén büntetőhöz jutott a Sevilla. A pontrúgásnál nem remegett meg Ocampos lába, így gyorsan előnybe kerültek a fehér mezesek. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a németek.

Futószalagon jöttek a helyzetek, de az egyenlítésre a 34. percig várni kellett. Ekkor Goretzka egy lecsorgó labdát bombázott a kapuba. Ezt követően sem vett vissza a tempóból a Bayern München. Ráadásul kétszer ismét bevették Bono kapuját. A szépséghiba csupán csak annyi volt, hogy mindkettőt szabálytalanság előzte meg.

Mivel a spanyolok stabilan védekeztek és a németek sem erőltették már a gólszerzést, így következett a ráadás. Ezt az időszakot viszont a Bayern dominálta. Teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a német együttes, Javi Martinez bólintott a hosszú sarokba. Mivel újabb gól már nem született így a Bl-győztes München újabb trófeával gazdagodott.

Bayern München – Sevilla 2-1 (1-1, 1-1, 2-1)

München: Neuer – Pavard, Hernandez (J. Martinez), Süle, Alaba (Boateng) – Goretzka (Davies), Kimmich – Sané (Tolisso), Müller, Gnabry – Lewandowski.

Sevilla: Bono – Navas, Diego Carlos, Kounde, Escudero, Jordan (Vazquez), Fernando, Rakitic (Torres) – Suso (Gudelj), de Jong (En Nesyri), Ocampos.

Gólszerző: Goretzka, J. Martinez illetve Ocampos (büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!