Nehéz mérkőzésre számított Mátyus János, a szombathelyi klub vezetőedzője. A Dorog masszív csapatként sok rivális orra alá tört borsot ebben a szezonban is. Ráadásul ismerős arcokból sem volt hiány. A vendégek kispadján ült Németh Szabolcs, aki a Haladás u19-es együttesével bajnokságot nyert.

A kapus poszton pedig a zöld-fehér klub saját nevelésű játékosa, Mursits Roland állt. A hálóőr azonnal bizonyított is, hiszen az első perc végén egy büntetőt hárított. A kezezésért megítélt tizenegyest Rácz lőtte rosszul. Ez azonban nem törte meg a Hali lendületét.

Nagyon aktívan játszott a hazai csapat, több nagy helyzetet is kidolgozott, de nem sikerült bevenniük a dorogi kaput. A vendégek jobbára védekeztek, csak pár, kósza ellenakciót vezettek. Az első játékrészben azonban nem született gól…

Nem úgy a második 45 percben. A kezdés után lüktetővé vált a játék. Kovács egy fantasztikus 25 méterről leadott lövéssel megszerette a vezetést a Dorog. A döbbent csend azonban csak néhány percig tartott, ekkor villant a Haladás és megszületett az egyenlítő gól.

Medgyes egyéni alakítása végén 11 méterről bombázott a kapuba, majd néhány perc múlva fordíthatott volna, de ziccerben hibázott. Majd ahogy lenni szokott, ami egyik oldalon kimarad a másikon bemegy. A csereként beálló Vígh volt szemfüles és ismét vezetéshez jutott a vendég Dorog együttese.

Hiába szorította be ellenfelét a vasi alakulat, Mursits vezette védelem jól állta a sarat. A szombathelyi klub sokkal több akciót jegyzett, de ezúttal sem sikerült megnyernie a mérkőzését.

Szombathelyi Haladás – Dorog FC 1-2 (0-0)

Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Tóth Barna), Schuszter (Doktorics), Németh Milán – Medgyes, Rácz (Kiss Bence) .
Vezetőedző: Mátyus János

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!