A hétközi Ferencváros otthonában megvívott gólnélküli döntetlennel véget érő találkozót követően újabb nehéz ellenféllel kellett volna helyt állnia Szabados György együttesének. A Haladás-Viktória FC kerete bár a nyáron átalakult, de eddig a várakozásoknak megfelelően teljesített. Ráadásul az FTC után újabb nagy nevű ellenfelet lepett meg.

A Király Sportcentrumban vasárnap délután az a Diósgyőr vizitált, amely évről-évre erősebb. Válogatott szintű magyar játékosok mellett minőségi légiósokkal van teletűzdelve a borsodi alakulat, így inkább a vendégek számítottak némiképp esélyesnek a találkozón. A szombati felhőszakadás miatt a nehéz pályán azonban nehezen alakult ki folyamatos játék.

Sok apró ütközés és fault jellemezte a találkozót. A kiegyenlített első félidő végén megérdemelten állt 0-0 az eredményjelzőn. A fiatal vasi együttes teljesen egyenrangú partnere volt a DVTK-nak. A térfélcsere után Bírónak egy nagy bravúrt kellett bemutatni, de a vendégek kapusa sem maradt tétlen, Schildkrautnak is akadt dolga.

Herczeg két nagyon veszélyes megmozdulása is gólt érdemelt volna, azonban előbbinél a miskolci hálóőr és a kapufa együttes erővel hárítottak, utóbbinál a szombathelyi játékmester nem célzott pontosan, így maradt a gólnéküli döntetlen. A vasi alakulat igazi csapatként dolgozott és szerzett pontot a DVTK ellen és kis szerencsével akár nyerhettek is volna.

Haladás-Viktória FC-Diósgyőri VTK 0-0

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba (Balázs, 85.) – Németh M., Herczeg, Fördős, Böcskei (Kopcsándi, 72.) – Harsányi (Szil, 62.) Németh A. Edző: Szabados György.

DVTK: Schildkraut – Nefrou, Palama, Sandu, Voila (Kongouli, 46.) – Bradic, Boros, Vachter, Oláh – Balázs, Barker. Edző: Fórizs Sándor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!