A COVID-19 járvány miatt közel 7 hónapos leállást követően indulhatott újra az élet a kick-box szakágon belül. A legutóbbi hétvégén Nádudvar adott otthont a márciusi Diákolimpia utáni félbeszakadt – de most újraindult – versenyszezon következő megmérettetésének, ahol az indulók között akadt vasi sportoló is.

A III. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt országos erőpróba az egész hazai kick-box társadalmat megmozgatta, hiszen a legkisebbektől a felnőtt korcsoportig, négy szabályrendszerben (pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat) avattak bajnokot a Hajdú-Bihar megyei településen.

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club két versenyzővel vágott neki a tornának. Holczmüller Bence és Králl Csaba, Mayer Gábor vezetőedzővel utazott a hajdúsági településre, ahol újra versenyszituációba kerülhettek és bizonyíthattak. Ezúttal sem okoztak csalódást az egyesület versenyzői, ráadásul egy aranyéremmel térhetett haza a különítmény.

Holczmüller Bence 84 kg-ban indult a kick-light szabályrendszerben. A döntőben felnőtt kick-box világbajnokkal találkozott, akivel szemben gyönyörű győzelmet aratott. Holczmüller Bence junior korcsoportú versenyzőként remekelt a tatamin. Ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Králl Csaba 74 kg-ban indult kick-light szabályrendszerben, ahol újabb tapasztalatokat szerzett, de az éremszerzés még elmaradt.

Mayer Gábor vezetőedző nyilatkozata: Holczmüller Bence és Králl Csaba nagy fogyasztás és több hónapnyi kényszerszünet után ismét tatamira lépett versenykörülmények között. A felkészülés nagyon jól sikerült. Holczmüller Bence – a tavalyi utánpótlás Európa-bajnokság bajnokaként – éremesélyesként utazott a versenyre. Kiváló formában és nagyon motiváltan tért vissza a küzdőtérre. Sikeres taktikával és remek felkészüléssel elértük a várt győzelmet. Nagy dolog, hogy egy junior utánpótlás korú versenyző győzedelmeskedik egy felnőtt világbajnokkal szemben! Nagyon határozottan, támadóan lépett fel a döntőben, melyet siker koronázott. Králl Csaba év elején érkezett egyesületünkbe. Korábban másik sportegyesületben sportolt. Jelenleg még hiányzik a verseny rutin, a verseny tapasztalat. Ez a verseny, ha érmet nem is, de reményeim szerint további tapasztalattal gazdagította Csabát. A befektetett munka és a növekvő tapasztalat előbb-utóbb meghozza a sikereket. Gratulálok mindkettő versenyzőnek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!