ITT írtuk meg, hogy már a harmadik meccse marad el a Falco KC csapatának, ezt követően a klub honlapjának nyilatkozott a sárga-feketék vezetőedzője.

– Játékosaim testi épsége a legfontosabb ebben a szituációban, így a 10 napos karantén után az első két edzésen nem akartunk teljes intenzitással edzeni és félve engedtem volna bele a mérkőzésbe a fiúkat. Sportszakmailag nagyon veszélyes, ha 10 nap kényszerpihenő után 7 nap alatt 3 tétmérkőzést kell lejátszani, ráadásul a jövő szerdán, Oroszországban – október 21-én a  Novgorod fogadja BLmeccsen a szombathelyieket – az egész magyar kosárlabdát képviseljük. Nem beszélve arról, hogy a felkészülés és az előtte való márciusi leállás sem volt ideális, ezzel persze megbírkózunk, de nem várható el, hogy a keret csúcsformában legyen. Minden bajnokságnak meg van a maga története az ideit a vírushelyzet írja – fogalmazott Gasper Okorn.

A mester arról is beszélt, hogy nagyon félti játékosai testi – lelki egészségét, mert látja, hogy játszani akarnak, de ilyen állapotban, karanténok, leállások után ez nagyon sérülésveszélyes.

– A csapat játszani akar, de a mérkőzéshiány miatt, olyan szituációkba mehetnek bele a fiúk, amik bármikor sérüléssel végződhetnek. Ne felejtsük el, hogy a magyar válogatott több meghatározó tagja is a Falco-Vulcano Energia KC-t erősíti, így az Ő egészségükre is különösen figyelni kell, mert nagyon fontos számomra a magyar kosárlabda sorsa. A Szolnok mérkőzésre visszatérve, mindezek ellenére a becsülettel felkészültünk a mérkőzésre és kihasználtuk a kapott időt. A pihenést szem előtt tartva már kedd délután utaztunk volna Szolnokra, és csak délelőtt tudtuk meg a változást, amire természetesen reagáltunk. Várjuk a szombati, Szeged elleni mérkőzésünket – tette hozzá Okorn.

A Falco KC – Naturtex-SZTE-Szedeák bajnoki kosármeccs – a tervek szerint – szombaton 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!