A velo.hu tudósításaszerint a  Porto Sant’Elpidio és Rimini között egy 182 kilométeres etappal folytatódott az Olasz Körverseny. A penzum mindössze egyetlen kategorizált emelkedőt tartogatott a Monte San Bartolo (3,1 km, 5,1%) személyében. Kisebb dombocskából akadt azért néhány, ennek ellenére a sprinterek lehetősége következett.

Foto Fabio Ferrari/LaPresse
14 ottobre 2020 Italia
Sport Ciclismo
Giro d’Italia 2020 – edizione 103 – Tappa 11 – Da
Porto Sant’Elpidio a Rimini (km 182)
Nella foto: durante la tappa

A rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, amelybe Mattia Bais (Androni Giocattoli-Sidermec), Fabio Mazzucco (Bardiani CSF Faizané), Francesco Romano (Bardiani CSF Faizané), Sander Armée (Lotto-Soudal) és Marco Frapporti (Vini Zabú-KTM) került bele.

Az elmenés legnagyobb előnye négy percnél tetőzött, miközben a főmezőnyt a sprinterek csapatai a Cofidis, a Groupama-FDJ és az UAE Team Emirates kontrollálták. A gyorsasági részhajrát Romano nyerte, a ciklámen trikóért folyó harcban pedig Arnaud Demare (Groupama-FDJ) bizonyult erősebbnek Peter Sagan (Bora-hansgrohe) ellenében.

A Monte San Bartolo emelkedőjére Bais ért fel elsőként, míg a másodpercekért zajló hajrát Romano vitte el. Az utolsó harminc kilométerhez közelítve megbomlott az egység az élen, Armée és Bais mentek tovább, mialatt hátrébb egy körforgalomnál az egyik motoros miatt került a földre Elia Viviani (Cofidis).

Armée nem sokkal később leszakította riválisát, tíz kilométerre a céltól még mindig szűk egy perc előnnyel vezetett, ám hamarosan őt is utolérték.

Innentől a sprinterek csapatai dolgoztak, a Groupama-FDJ pedig tökéletesen vezette fel a hajrát, Arnaud Demare (Groupama-FDJ) befejezve a munkát, immáron a negyedik szakaszgyőzelmét szerezte. Peter Sagan (Bora-hansgrohe) lett a második, míg Jose Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) zárt harmadikként. Valter Attila huszonkilenc másodperc hátránnyal a 60. helyen ért célba.

Eredmények:
Giro d’Italia, 11. szakasz
Porto Sant’Elpidio-Rimini, 182 kilométer

1. Arnaud Demare (francia) Groupama-FDJ 4:03:52
2. Peter Sagan (szlovák) Bora-hansgrohe a.i
3. Jose Alvaro Hodeg (kolumbiai) Deceuninck-Quick Step a.i
4. Simone Consonni (olasz) Cofidis a.i
5. Rick Zabel (német) Israel Start-Up Nation a.i
6. Nico Denz (német) Team Sunweb a.i
7. Fernando Gaviria (kolumbiai) UAE Team Emirates a.i
8. Stefano Oldani (olasz) Lotto-Soudal a.i
9. Jacopo Mosca (olasz) Trek-Segafredo a.i
10. Elia Viviani (olasz) Cofidis a.i
.
60. Valter Attila (magyar) CCC Team + 29 mp

Az összetett élén nem történt változás, Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) harmincnégy másodperc fórral vezet Wilco Kelderman (Team Sunweb) előtt. Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) a harmadik. A pontversenyben Arnaud Demare (Groupama-FDJ), a fiatalok összevetésében Almeida, míg a hegyi trikóért folyó harcban Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling) az első. Valter Attila, szűk tizenkét perc lemaradással a 22.

Összetett:
1. Joao Almeida (portugál) Deceuninck-Quick Step 43:41:57
2. Wilco Kelderman (holland) Team Sunweb + 34 mp
3. Pello Bilbao (spanyol) Bahrain-McLaren + 43 mp
4. Domenico Pozzovivo (olasz) NTT Pro Cycling + 57 mp
5. Vincenzo Nibali (olasz) Trek-Segafredo + 1:01
6. Patrick Konrad (osztrák) Bora-hansgrohe + 1:15
7. Jai Hindley (ausztrál) Team Sunweb + 1:19
8. Rafal Majka (lengyel) Bora-hansgrohe + 1:21
9. Fausto Masnada (olasz) Deceuninck-Quick Step + 1:36
10. Hermann Pernsteiner (osztrák) Bahrain-McLaren + 1:52
.
22. Valter Attila (magyar) CCC Team + 11:55

Az Olasz Körverseny Cesenatico környékén egy 204 kilométeres szakasszal folytatódik, a dimbes-dombos penzum Marco Pantani előtt hivatott emléket állítani.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!