Rendkívül jól teljesít az idei kiírásban a másodosztály nyugati “A”-csoportjában szereplő Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda együttese. A vasi alakulat A Kaposvár második csapatától elszenvedett vereség óta egymás után gyűjti a győzelmeket. Ráadásul mindezt igen magabiztos játékkal teszi. Jól tükrözi ezt a hétvégi mérkőzésük is.

Vasárnap délután szomszédvárak találkozójára került sor Győrött. Az egyetemi edzőcsarnokban a házigazda Széchenyi fogadta a SzoESE csapatát. Az erőviszonyok a vendégek sikerét ígérte, arra viszont kevesen számítottak, hogy ennyire sima győzelmet aratnak Gulkai Zsófiáék, akik az első szett során végig ellenállhatatlanok voltak.

Kiváló labdamenetek végén szinte mindig a vendégek örülhettek. Csak négy pontot engedélyeztek a házigazdának és még negyed órára sem volt szükség a játszma behúzásához. Ezt követően a Győr felbátorodott, de lényegében csak megnehezíteni tudta a szombathelyiek dolgát. Bodzer Attila tanítványai a második szett során is uralták a játékot.

Az utolsó felvonásra már visszavett a ritmusból és a tempóból a SzoESE, de újabb taktikai elemek gyakorlására maradt lehetőség. A vasi alakulat teljesen megérdemelten aratott sikert és a 3-0-ás győzelem megszerzéséhez csak 59 percre volt szükségük, ami t igazán megsüvegelendő teljesítménnyel szereztek meg.

Széchenyi Győr – SzoESE 0-3 (4, 16, 22)

SzoESE: Gulkai, Lakatos, Kiss L., Bozzai, Németh E., Börzsönyi, Czillinger, Szalai, Lajos, Petrányi
Libero: Nagy J., Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!