Csütörtökön kezdődik Szombathelyen az a nemzetközi utánpótlás asztalitenisz megmérettetés, amelyre a magyar válogatott mellett a csehek vesznek részt. Hangulatos csapattalálkozónak ígérkezik az erőpróba, amelyre mintegy nyolcvan fő érkezik. Az utánpótlás-bajnokságnak ezúttal is több célja van és egy szívet melengető apropója is.

A Szombathelyi Asztalitenisz Klub több mint két és fél évtizedes fennállása óta először – saját otthonában – adhat teret válogatott mérkőzéseknek. Az új csarnoknak köszönhetően már nemcsak igazolt versenyzőknek biztosít lehetőséget a sportolásra a SZAK, hanem a szabadidősport szerelmeseinek is. A közeljövőben pedig akár új horizont is megnyílhat az egyesület számára.

A szerda esti sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Horváth Attila alpolgármester valamint a SZAK szakágvezetője Szarka Tibor. Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója pedig a rendezvény forgatókönyvét ismertette a sajtó megjelent munkatársaival. A rendezvény részeként rögtönzött bemutatóval készültek Vajda Florinék, míg a bátrabban korábbi világbajnokokkal Jónyer Istvánnak és Klampár Tiborral is összemérhették a tudásukat.

A program szerint csütörtökön ifjúsági és serdülő csapatversenyt, pénteken ifjúsági, serdülő csapat- és párosversenyt rendeztek, ma, szombaton pedig ifjúsági és serdülő egyéni versenyeket bonyolítanak le – az érvényben lévő rendszabályok miatt zárt kapuk mögött.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!