„Életem meccse lesz az Izland elleni, pedig játszottam már nagy klubok ellen a Bajnokok Ligájában. Nagyon várom már, hogy játszhassunk” – mondta Szoboszlai Dominik Szabó Gergőnek, a válogatott sajtófőnökének.

A Red Bull Salzburg játékosa a Rapid Wien elleni, vasárnapi rangadó után utazik autóval Magyarországra.

„Azért szeretnék kijutni, mert sokszor hiányzott egy lépés, sokszor buktunk el apróságok miatt. Nem szeretném, hogy egy HA válasszon el minket az Eb-től. A válogatott sokszor megmutatta, hogy képes az ilyen meccseken is helyt állni, tudunk küzdeni egymásért, ahogy a törökök, a szerbek, az oroszok vagy a bolgárok ellen tettük. Ezt meg fogjuk csinálni Izland ellen is” – szögezte le Szoboszlai Dominik, aki szerint a válogatott keret legfőbb erőssége az egységessége.

„Mindenkinek jó a viszonya mindenkivel. Nincs egyénieskedés, senki sem egyedül akar megoldani mindent, a pályán megértjük egymást, mindenki küzd a másikért. A csapatkapitányunk kiadja a feladatokat, de ő is megteszi, amit kell. A szövetségi kapitány utasításait is betartjuk, a meccsek előtti videoelemzések során megtaláljuk az ellenfelek gyenge pontjait, ezt kihasználva sikeresen jöhetünk le a meccs végén a pályáról” – mondta a támadó, aki az októberi mérkőzéseket egyedül nézte Ausztriában.

„Iszonyatosan izgultam, főleg a bolgárok elleni mérkőzésen. Nagyon jól, vereség nélkül lehozta a csapat azt a három találkozót – mondta Szoboszlai. – Most az Izland elleni mérkőzésre hangolunk, az lebeg a szemünk előtt. Lesz utána még két Nemzetek Ligája-mérkőzésünk, de nem kérdés, hogy a csütörtöki pótselejtező a legfontosabb.”

Októberben három salzburgi játékos koronavírusos lett, és a helyi törvények szerint csak akkor térhetett vissza a csapat a pályára, ha az egész keret tíz napra karanténba vonul. A vírusveszély folyamatos fenyegetést jelent, de a salzburgi keretet csütörtökön és szombaton is tesztelték, az első vizsgálat mindenkinél negatív eredményt hozott, a második eredménye vasárnap lesz meg.

Arra a kérdésre, hogy miben kell még fejlődnie, a már szerinte is megszokott választ adta.

„Erre mindig ugyanazt a választ adom. Egy labdarúgónak mindenben fejlődnie kell, mert sohasem lesz tökéletes. Senki sem lehet az, nem létezik a tökéletes mérkőzés. Mindig mutathatsz olyat, amit még nem láttak tőled” – fogalmazott a játékos, aki a nyári újrakezdés óta jó formában érzi magát, és igyekszik megőrizni ezt a következő válogatott mérkőzéseken is.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!