A koronavírus-járvány elérte a női röplabda szakágat is, hiszen szinte minden héten több mérkőzés is elmarad a csapatok érintettsége miatt. A SzoESE valamint a Haladás VSE is volt már pihenős hasonló okok miatt. A hétvégén viszont a zöld-fehér együttes pályára lépett Balatonfüreden, az erősen megtizedelt Szent Benedek Röplabda Akadémia vendégeként.

Már a kezdésnél látszott, hogy nem lesz egy súlycsoportban a két csapat. A szombathelyiek nagyon jól játszottak és kihasználták a hazaiak minden megingását. Nagy lehetősége nem volt a Szent Benedek vezetőedzőjének, hiszen csak egyetlen cseréje volt, így jobbára időkéréssel próbálta frissíteni tanítványait és megakasztani a Haladást.

Ez az első játszma során többé-kevésbé sikerült is, hiszen a szett közepéig tartotta a lépést a Balaton-parti alakulat. Ezt követően aztán a szombathelyiek szép lassan felőrölték ellenfelüket. 17 percnyi játék után máris előnyben voltak a zöld-fehérben játszó vendégek. Innen pedig nem volt visszaút a Szent Benedek Röplabda Akadémia számára.

A Haladás nagyon pontos játékkal rukkolt ki, a hazaiak pedig minden erejüket bevetve próbálták a lépést tartani, de hiába. A második szett során 4, a harmadikban pedig 8 pontot engedélyezett ellenfelének a vasi alakulat, amely így 44 percnyi tiszta játékidő után magabiztos, 3-0-ás megérdemelt sikert aratott Balatonfüreden.

Szent Benedek RA – Haladás VSE 0-3 (13, 4, 8)

Haladás: Katona, Fatér J., Csóka, Zoltán, Héjj, Szendrődi, Németh N., Németh B., Sajben, Varga, Blázsovics.
Libero: Kiss D., Fatér V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!