Az UEFA Nemzetek Ligájában vasárnap este rendezték meg a Magyarország-Szerbia válogatott mérkőzést. A B-ligának párosításában a vendégek számítottak inkább esélyesnek, mégis lelkesen várhatták a magyar szurkolók a derbit, hiszen néhány napja Izland ellen fordított és jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra hazánk nemzeti csapata.

Kissé visszafogottan kezdett a hazai együttes, próbált biztos védekezésből támadásokat építeni válogatottunk. A hidegzuhany viszont gyorsan jött, mert egy villámgyors akciót követően hátrányba kerültünk. Egy kósza előrevágott labdára Radonjic csapott le, majd a védelmen átfűzte magát és a kapus mellett a hálóba juttatta a játékszert.

A gól nem fogta megy a magyar csapatot és mezőnyben is felvette a versenyt a nagyobb nevű ellenfelével szemben. Pár kósza akciót is vezettek a játékrész közepén, a hajrában viszont már az egyenlítés is megszületett. Nikolics lépett vissza egy labdáért és a kiugrót Kalmárt szöktette, aki szépen lőtt a kapuba. Szép találat volt!

A második játékrészre már visszább vettek a tempóból a csapatok. A vendégek birtokolták többet a labdát és igyekeztek ismét előnyhöz jutni, de hiába. Nagyon pontatlanul céloztak és a magyar védelem már jobban összpontosított. Így teljesen megérdemelten ért véget döntetlennel az összecsapás és a válogatottunk 8 ponttal a második helyen állt. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a szombathelyi kötődésű Schäfer András is pályára lépett.

Magyarország – Szerbia 1-1 (1-1)

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó), Sigér (Nego), Nagy Á., Holender (Hangya) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer) – Nikolics (Könyves).
Megbízott szövetségi kapitány: Gera Zoltán

Gólszerző: Kalmár 39. illetve Radonjic 17.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!