A hétvégén könnyű győzelmet aratott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. A keret gerince sokat azonban nem pihenhetett, hiszen hétfő este már az egyetemi bajnokin is pályára kellett lépjen. Ráadásul meglehetősen foghíjas kerettel számolhatott Kollerics Barnabás, ennek ellenére nem vallott szégyent a hazai alakulat.

Czirják kosarával kezdődött az összecsapás, amit Plózer egyenlített ki a második perc elején. Ekkor még úgy tűnt, hogy kiélezett csatát hoz a mérkőzés, azonban a SzoESE begyújtotta a rakétákat. 14-1-es rohammal gyorsan megléptek és a határozott védekezésüknek köszönhetően sikerült megőrizni megérdemelt előnyüket.

Nagyon pontosan célzott a folytatásban is a szombathelyi együttes, ráadásul kiegyensúlyozott védekezés párosult ehhez, ennek eredményeként a második negyed közepére el is dőlt a találkozó. A SMAFC nagyon nehezen találta a játék ritmusát és pocsékul célzott. Jól tükrözi a különbséget, hogy szinte minden mutatóban jobb volt már ekkor a vasi alakulat.

A folytatásban is a SzoESE akarata érvényesült. Pontszerzés terén Püspöki, Preisinger és Plózer járt az élen, ugyanakkor ki kell emelni Sándor Anna teljesítményét is, aki 22 lepattanót szedett a találkozón. Végül 61 pont lett a két együttes között, ami hűen tükrözi, hogy ezen az estén mely csapat volt a jobb.

SzoESE – SMAFC 104-43 (27-10, 25-8, 18-12, 34-13)

SzoESE: Preisinger 27/3, Koltay 13/6, Püspöki 29/15, Sándor 2, Plózer 22.
Csere: Mezősi 11/3.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás

SMAFC legeredményesebb dobói: Czirják 16, Gombkötő 14/6.

(!!!címlapképünk korábbi mérkőzésen készült!!!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!