A Dunaferr és a Haladás eddigi eredményét és helyzetét tekintve biztosra vették a szombathelyi szurkolók a vendégek győzelmét. Ennek ellenére a péntek este megrendezett összecsapáson nem a vártaknak megfelelően alakult a forgatókönyv. Ezúttal sokkal nehezebben lett meg a várt három pont a vasi zöld-fehér együttes számára.

A Dunaferr a legutóbbi fordulóban 8-0-ra kapott ki Újpesten, ezért is volt meglepetés, hogy a 23 éves Csányi az első valamire való hazai helyzetet gólra váltotta. Egy gyors kontra végén “csőrözött” a felső sarokban. Ez megfogta a vasi alakulatot, amely bár többet birtokolta a játékszert, de rendkívül pontatlanul játszottak.

A megilletődöttség után rendezte sorait a Hali és futószalagon gyártotta és hagyta ki helyzeteit. Simic kapufája mellett Dróth és Vas kísérletét is bravúrral hárította Cseresnyés. A Dunaferr kapusa óriási formában játszott az estén, többször az utolsó pillanatban akadályozta meg a vasi együttes gólszerzését. A java pedig még hátra volt.

Ezután Boldizsár szemfüles góljával növelte előnyét a Dunaferr. Az utolsó percben egy formás vendég akció végén a kapus buktatta a Nagy Kevint, a megítélt büntetőt Dróth értékesítette. A szünet után aztán magasabb fokozatra kapcsolt a Haladás és fáradni kezdett a fiatalokra építő házigazda, ez pedig meghozta az eremdényét.

Először Dróth forudlásból bombázott a kapu felső sarkába. Majd Darrieer és Hajmási találataival meglógott a vasi alakulat. Ezután már nem vállalt egyik csapat sem felesleges kockázatot. A Dunaferr szimpatikus együttes benyomását keltették, azonban a nagyobb rutinnal rendelkező Hali ellen ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő.

Dunaferr DUE-DUTRADE FC – Haladás VSE 2-5 (2-1)

Haladás: Gyimesi – Darrieer, Simic, Gerencsér, Vidák.
Csere: Homlok – Kovács M., Nagy K., Hajmási, Sipos G., Dávid, Papp, Dróth, Vas.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Csányi, Boldizsár illetve Dróth 2, Darrieer, Hajmási, Simic

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!