Kelen SC–Haladás-Viktória 3-2 (0-1)

Budapest, Csepel Stadion, zárt kapus női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Muhari.

Kelen: Erős – Medeiros (Terhes, 88.), Árvay, Alves, Horváth L. – BALÁZS E. (Tarpataki, 88.), Tagyi, Tatai (Nyéki, 92.), Zágonyi (Haraszti, 46.) – dr. Tatai, ÁCS. Edző: Könczey Zsolt.

Haladás-Viktória: Németh V. – Balázs K., Horti, Jánosi, Kopcsándi – Balogh – Németh M. (Kovács V., 67.), Hajba, Harsányi (Simon, 85.) – Németh A., Herczeg. Edző: Szabados György.

Az első félidőben a szombathelyiek többet birtokolták a labdát, kisebb-nagyobb helyzeteket is kialakítottak. A 36. percben a Némethek összjátékából megszerezték a vezetést. Mirtill passzolt Adélnak, utóbbi beadását a középen érkező Zsófia lőtte a hálóba, 0-1.

Szünet után a nehéz talajú, mély pályán a mezőnyben birkóztak a csapatok, majd az 55. percben egy távoli lövéssel egyenlítettek a hazaiak, 1-1. A folytatásban is elsősorban mezőnyjáték folyt, aztán a hajrában elkezdtek potyogni a gólok.

A hazaiak a 82. percben megszerezték a vezetést, 2-1, majd Németh Adél passza után Balázs Krisztina egyenlíthetett volna, de üres kapura tartó lövésébe vetődött bele az egyik hazai bekk. Aztán Balázs Eszter szabadrúgásból a 87. percben már háromra növelte csapata góljai számát, 3-1.

Herczeg 25 méterről – szintén szabadrúgásból – óriási gólt szerzett, 3-2, de egyenlítenie már nem sikerült a vendégcsapatnak. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Gólszerzők: Ács 2 (55., 82.), Balázs E. (87.), illetve Németh Zs. (36.), Herczeg (89.).

Szabados György: – Igazi ki-ki meccset játszottunk, az a csapat nyert, amelyik jobban sáfárkodott helyzeteivel. Hiányzott a minőség a játékunkból. Sajnos nekünk még az üres kapuba sem sikerült betalálni. Nagyon csalódott vagyok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!