Szombaton délután a Rinyamenti KC SE együttesét látta vendégül a Sylver Ops Cafe az NB I/B 10. fordulójában. A szombathelyikezilabda.hu tudósítása szerint a találkozó előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztek a nemrégiben elhunyt Halász Zoltánról, aki mindkét klubhoz ezer szállal kötődött.

A meccset a vendég nagyatádiak kezdték jobban, elhúztak 3-0-ra, de aztán villámgyorsan 4-4-nél utolérte a hazai csapat A Rinyamentit. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a kiváló védekezésnek és Christe nagyszerű kapusteljesítményének köszönhetően elléptek a Pődör-tanítványok három góllal, 9-6. Az agresszív védekezésnek, a lerohanásos, gyors góloknak köszönhetően folyamatosan növelte az előnyt az SZKKA, a szünetben 17-12-es állást mutatott az eredményjelző.

A hazaiak ragyogóan kezdték a második játékrészt, a vendégek az öltözőben maradtak és hosszú percekig nem találtak a remekül védő Christe kapujába. Egyre csak duzzadt a különbség a két csapat között, előbb a 10, majd a 12 gólos előnybe került az SZKKA. Ezt követően felváltva estek a gólok, állandósult a különbség. Tíz perccel a vége előtt a hazai időkérés után először vezettek 13 találattal a 8 gólig jutó Pődör Rebekáék, amivel végleg eldőlt a két pont sorsa. A Sylver Ops Cafe SZKKA a mérkőzést végig uralva, magabiztosan és teljesen megérdemelten nyert 39-26-ra.

A játéknap másik mérkőzésén a Mohács hazai pályán kikapott, ezért szezonbeli ötödik győzelmével – a szerzett pontok tekintetében – a tabella élére ugrott a Sylver Ops Cafe SZKKA az NB I/B-ben!

Sylver Ops Cafe SZKKA – Rinyamenti KC SE 39-26 (17-12)

Felnőtt NB I/B, Nyugati-csoport, Egyetemi Sportcsarnok

SZKKA: Christe (K) – Wald 7, Pődör B. 5, Pődör R. 8, Győri, Török 1, Horváth A. 7 Csere: Farkas H. (K), Dobány (K), Franka 2, Kulcsár 2, Szmolek, Forgács 3, Zsemberi 3, Temesvári 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!