Mindent vagy semmit! – ezzel a jelszóval érkezett a Ferencváros Kijevbe, ahol sor került a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésére. A Dinamo elleni összecsapás egyébként az Európa Ligát érő harmadik hely megszerzéséért volt kulcsfontosságú. A Fradinak viszont csak a győzelem volt elfogadható eredmény, így támadólag kellett fellépnie.

Ez sikerült is, hiszen az első játékrészben a Kijev nem tesztelte a vendégek kapusát. Igaz, a Ferencváros sem tudott életveszélyes helyzetet kidolgozni, de mezőnyben jobban játszott ellenfelénél. A magabiztos labdatartást követően viszont több kellett a magyar bajnoktól, hogy a három pontot megszerezze. Ennek megfelelően felpörgette a tempót a zöld-fehér együttes.

Tokmac és Zubkov is tesztelte a hazaiak kapusát, védelmét, de az ukrán hátvédsor remekül zárt. Aztán derült égből villámcsapásként – az első valamire való Dinamo-akció gólt ért. Egy szélről érkezett pontrúgásnál Popov előzte meg emberét és négy méterről a jobb sarokba csúsztatott. Ezután még nagyobb elánnal esett ellenfelének a Ferencváros, de hiába.

A kijevi védelem nem hibázott és magabiztosan tartották előnyüket. A vendégek cseréi sem adtak újabb lendületet a Fradi mezőnyfölényének, így maradt az 1-0 és ezzel eldőlt, hogy a magyar bajnok utolsóként fejezte be a Bl-csoportkörét, míg az ukránok tavasszal az Európa Liga főtábláján folytatja.

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0 (0-0)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael), Somalia – Uzuni (Baturina), Tokmac (Boli), Zubkov (Mak).

Gólszerző: Popov 60. perc

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!