Ez a Szeged már rég nem az a csapat, amely csak merész álmok szövögetésén keresztül juthattak be a felsőházi rájátszásba.  Sekulovic és  Govens érkezését követően nagyon is esélyes arra az alföldi együttes, hogy a legnagyobb ellenfeleket megszorongassa. Tiszteletet parancsoló mutatóval ott álltak a fordulót megelőzően a középmezőnyben.

Ennek ellenére nyoma sem volt a vendégek agresszív támadásának és védekezésének. Az Egis Körmend 15-0-ás rohammal kezdett, míg a Szeged első kosarára a negyed 7.percéig kellett várni. Akkor Kerpel-Fronius révén egy triplával kezdtek a pontgyártásba és ekkor még aligha hitték a szurkolók, hogy érdemben nagy változás állhat a játék képébe. A vasi alakulat uralta a mérkőzés ezen szakaszát.

Ezt követően viszont egyre bizonytalanabbá vált a védekezésük, amit a vendégek gyors kosarakkal kihasznált és megkezdte a felzárkózást a második negyed során. Ferencz triplával próbálta a különbséget tartani, de Keller ellenállhatatlan volt. A hárompontosainak köszönhetően nemcsak beért ellenfelét a Szedeák, de a szünet előtt átmenetileg a vezetést is átvették a vendégek.

A térfélcsere után ismét a Körmend percei következtek. Thames és Taylor kosaraival hét pontra nőtt a különbség, azonban korán örült az, aki elhitte, hogy állandosul a vasi együttes jó játéka. Egy Szeged időkérés után ismét a vendégek rukkoltak ki jó ritmusváltással. Dickey duplái és Kerpel-Fronius tripláját követően a Szedeák várhatta kedvezőbb helyzetből az utolsó 10 percet.

Nehezen gyűjtögette ekkor már mindkét csapat a pontokat. A Körmend első kosarát Mócsán szerezte a negyedik negyed harmadik percében. Ez pedig elegendő előnynek bizonyult, mert bár a hazaiak mindent megpróbáltak a fordításért, de szegedi oldalon mindig akadt valaki, aki betalált. Ezzel pedig – nagy meglepetésre – elveszítette hazai veretlenségét a Körmend.

Egis Körmend – NATURTEX-SZTE-Szedeák 74-80 (19-9, 20-28, 16-23, 19-20)

Körmend: Thames 20/3, Németh Á. 7/3, Mócsán 7/3, Williams 4/3, Taylor 14.
Csere: Mosley 14/3, Ferencz 3/3, Takács 3/3, Tóth N. 2., Oroszi -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!