Nehéz összecsapás várt a hétvégi játéknapon a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasaira. A legutóbbi két hazai mérkőzését egy-egy ponttal veszítette el a SzoESE, így mindenképpen szeretett volna győzelemmel feledtetni az elmúlt hetek eredményeit. Ehhez viszont a rendkívül kellemetlen játékot képviselő PTE-PEAC.

Mészáros büntetővel kezdődött a találkozó, majd Oroszi kosaraival növelte előnyét a vasi csapat, amely jól kapta el a fonalat a feldobás után. A kemény védekezés mellett ponotsabban is céloztak a SzoESE játékosok. Ennek eredményeként az első tíz perc végén megérdemelt volt a vasi vezetés. A folytatásban sem változott a játék képe: a hazaiak diktálták a tempót, de a vendégek igyekeztek tartani a lépést.

Szombathelyi szempontból talán a legrosszabbkor jött a nagyszünet, hiszen a PTE-PEAC sok esetben csak fault árán tudták megakadályozni a könnyed kosárszerzést. A térfélcsere viszont inkább a vasi együttest zavarta meg és lendületét veszítette a SzoESE. A Pécs viszont remekül használta ki fizikális és magasságbeli előnyét. Ráadásul a játékvezetők sem álltak mindig a helyzet magaslatán.

Az utolsó felvonás így döntetlen állásról indult. Már hat ponttal is meglépett a Pécs, de ekkor Mészáros triplával, majd duplával rombolta a vendégek önbizalmát. A néha már túlzott keménységű hajrában aztán Horváth előlépett főszereplővé és labdaszerzéssel valamint pontgyártás terén is bizonyított. A két pontos előnyt a végére sikerült bebiztosítani.

 

Nagyon nehéz, helyenként a durvaság határait súroló mérkőzésen végül megérdemelt hazai győzelem született. Bár akadt a SzoESE játékában is hullámvölgy, ezen az estén nagyot küzdöttek Kéri Péter tanítványai és arattak 64-59-es sikert. Következő fordulóban szintén egy kemény ellenfél vár a vasi alakulatra, akik az OSE Lions II. csapatához látogatnak.

SzoESE – PTE-PEAC 64-59 (19-13, 19-14, 11-22, 15-10)

SzoESE: Horváth C. 10/3, Vicze 13, Mészáros 21/3, Kiss M. 11/3, Oroszi 4.
Csere: Bojkovszky 4, Gundinger 1, Novák -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Legeredményesebb PTE-PEAC játékosok: Nagy B. 14/12, Kis M. 13, Schuj 10.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!